Forma na beránka o objemu 700 ml
Suroviny: 3 vejce, 180 g podmáslí, 180 g polohrubé mouky, 100 g cukru krupice, 20 gramů vanilkového cukru, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, máslo na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy a špetka soli
Postup:
1. V prvním kroku oddělte bílky a žloutky ze tří vajec. A bílky následně se špetkou soli vyšlehejte na tuhý sníh.
2. Důkladně si vymažte formu máslem a vysypte hrubou moukou. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
3. Poté spojte v míse žloutky, cukr krupici a vanilkový cukr a opět vyšlehejte. Poté přidejte podmáslí, polohrubou mouku a kypřicí prášek do pečiva. Pomalou rychlostí opět vyšlehejte.
4. Nakonec přidejte velmi opatrně vyšlehaný sníh a spojte ho se směsí.
5. Těsto rovnoměrně nalijte do formy a pomocí stěrky ho uhlaďte, aby bylo opravdu po celé formě.
6. Naplněnou formu vložte do předehřáté trouby a pečte 35 minut. Po vytažení nechte beránka ve formě chvíli chladnout, až poté vyklopte.