Dokonalý velikonoční beránek: Krásně vláčné těsto téměř bez tuku! | Ženy.cz
 


Dokonalý velikonoční beránek: Krásně vláčné těsto téměř bez tuku!

28. března 2021 • 06:00
• Foto: F.O.O.D.

Bez cukru to úplně nepůjde, ale bez tuku ano! Fígl se tentokrát jmenuje podmáslí. To způsobí, že upečený beránek bude uvnitř krásně vláčný. Podávat můžete se šlehačkou a malinami nebo s čokoládovou polevou. Anebo jen tak posypte cukrem. Dobrou chuť!

Forma na beránka o objemu 700 ml

Suroviny: 3 vejce, 180 g podmáslí, 180 g polohrubé mouky, 100 g cukru krupice, 20 gramů vanilkového cukru, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, máslo na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy a špetka soli 

Postup

1. V prvním kroku oddělte bílky a žloutky ze tří vajec. A bílky následně se špetkou soli vyšlehejte na tuhý sníh. 

2. Důkladně si vymažte formu máslem a vysypte hrubou moukou. Předehřejte troubu na 180 stupňů.

3. Poté spojte v míse žloutky, cukr krupici a vanilkový cukr a opět vyšlehejte. Poté přidejte podmáslí, polohrubou mouku a kypřicí prášek do pečiva. Pomalou rychlostí opět vyšlehejte. 

4. Nakonec přidejte velmi opatrně vyšlehaný sníh a spojte ho se směsí. 

5. Těsto rovnoměrně nalijte do formy a pomocí stěrky ho uhlaďte, aby bylo opravdu po celé formě. 

6. Naplněnou formu vložte do předehřáté trouby a pečte 35 minut. Po vytažení nechte beránka ve formě chvíli chladnout, až poté vyklopte.

Autor: redakce Ženy.cz
Jdi na homepage Zpět na začátek

Horoskopy