..

.. Zdroj: Vorwerk

Děti v kuchyni? Víme, jak je zapálit pro vaření

Jak naučit děti samostatnosti, zvídavosti a ještě je přitom naučit novou látku do školy? No přeci v kuchyni! Právě zde uskutečňují neuvěřitelné chemické a fyzikální zákony, stejně jako výpravy za kořením a kurzy vaření. Vstupte do kouzelné místnosti, kde se krotí nejen hlad, ale také děti. Nevěříte?

Jedí jako diví

Mít doma malého nejedlíka je neštěstí. Odmítání jídla nebo touha pouze po čokoládě a sušenkách není známkou dobrých stravovacích návyků. Kde jinde se to dítě může odnaučit, když ne v kuchyni? Zapojte ho do přípravy jídla! Nemusí hned naklepávat řízky nebo vyšvihnout svíčkovou s knedlíkem. Bude bohatě stačit, když otrhá lístky bazalky, rajčata ze stonku a přinese sáček mozzarelly z lednice. Příprava takového salátu Caprese je nenáročná a možná naučíte dítě jíst i rajčata, které dosud odmítalo, protože jsou moc červená. Když už ho tak hezky zbavilo stopky a zakáplo olivovým olejem, tak ho třeba ochutná. Mimochodem, věděli jste, že děti musí novou surovinu až 30x ochutnat, než jí dají opravdu šanci a na novou chuť si zvyknou?

Jsou chytré

Potomkům školou povinným můžete v kuchyni vysvětlit řadu fyzikálních a chemických procesů. Nemusíte být žádní školení profesoři, stačí na to jít přes selský rozum. Proč těsto vykyne, rýže a těstoviny zvětší svůj objem, co udělá marináda s masem nebo jak to, že se tak krásně vyšlehá sníh? Vše můžete navíc předvést v praxi. A že při této formě výuky i něco upečete nebo uvaříte bude jen příjemný bonus. Kdo si troufá, může volně přejít k dějepisu a zeměpisu. Kdo přivezl brambory a rýži do Evropy, kde se nachází tajemný ostrov Madagaskar, odkud pochází voňavá vanilka nebo jak naši předci mleli obilí. Vždyť kolem vaření je tolik témat! Vyhraďte si čas, nebudete ve stresu a můžete s dětmi bavit o tom, co je zajímá. Kuchyně je vážně ideální místo.

Jsou samostatné

Co je horší, než hladové dítě? Asi jen nemocný muž. Předejděte těmto situacím už dnes a naučte svého benjamínka připravit si jednoduchou a na suroviny nenáročnou svačinku. Namazat plátek toustového chleba máslem a doplnit ho šunkou a sýrem zvládne už i dítě ve školce. Ty větší už si třeba troufnou i na pomazánku z tvarohu a bylinek nebo dokonce na míchaná vajíčka či omeletu. Všechno je na vás, jakou cestou svoje děti povedete. Vy se zatím můžete věnovat sobě nebo svým koníčkům. Udělat si na ně čas je přitom tak snadné. Týdenní plán večeří obstaráte na Cookidoo®, automaticky vygenerovaný nákupní seznam pošlete e-mailem manželovi a když bude chtít, může i sám uvařit. S kuchyňským pomocníkem Thermomix® to jde na dotek jednoho prstu. A se skvělým výsledkem.

Voňavá práce

Ale hezky popořádku: Thermomix® je multifunkční kuchyňský přístroj od renomované společnosti Vorwerk. Zastane práci až dvanácti samostatných kuchyňských spotřebičů, takže ušetříte nejen čas a energii, ale i místo na kuchyňské lince. Pokud vás baví voňavý svět vaření, můžete spojit příjemné s užitečným. Práce u Vorwerku je flexibilní a při chytrém rozvržení aktivit podle vlastních možností lze získat zajímavý přivýdělek k mateřské. Záleží jen na vás, kolik hodin chcete práci věnovat. Své nasazení snadno přizpůsobíte časovým možnostem i zájmovým kroužkům dětí. Setkávání se s novými lidmi nabízí úžasnou možnost realizovat se i společensky. Vždyť co dělá lidi šťastnými? No přeci setkání u dobrého jídla. Buďte u toho!

Vše se dozvíte na stránkách www.thermomix.cz