..

.. Zdroj: ISCARE

Co dělat, když vám to v sexu nefunguje? Příčina může být jednoduchá

Na rozdíl od sdílnějších žen, muži o svých trápeních obecně neradi diskutují. Nemluvě o těch ze světa intimity. I když je pro ně sexuální zklamání mnohdy fatálním neúspěchem, přesto ale pomoc vyhledají jen málokdy. Co s tím?

Před rokem a půl představili lékaři z klinického centra ISCARE novinku v řešení boje s erektilní dysfunkcí – tzv. penilní implantát. Letos v dubnu zde proběhla již dvacátá operace, kterou lze v rámci střední Evropy podstoupit pouze u nás. Zákrok pomohl řadě pacientů, kteří nebyli schopni dosáhnout erekce v důsledku cukrovky, boje s rakovinou prostaty, či jiného závažného onemocnění.

Co je erektilní dysfunkce?

Erektilní dysfunkce (ED) přímo neohrožuje pacienta na zdraví, může však výrazně zhoršit kvalitu jeho osobního života a může být i varovným signálem na skrytě probíhající závažné onemocnění. Nejčastější příčinou ED bývá cévní porucha, obvykle z důvodu dlouhodobě působícího vysokého krevního tlaku, cukrovky nebo vysoké hladiny krevních tuků. Svůj podíl na vzniku této choroby má také kouření. Léčba pomocí penilního implantátu je určena všem pacientům, kteří trpí poruchou erekce, na které konvenční terapie pomocí tablet nebo injekcí do topořivých těles nezabírá, nebo s ní nejsou spokojeni.

..
.. | Zdroj: ISCARE

Může pomoci implantát

Implantáty se vyrábějí ve dvou základních typech. Nenafukovací (polotuhé) mají velmi jednoduché použití – pouhým ohybem penisu se nastaví poloha vhodná pro uskutečnění pohlavního styku. Implantace polotuhé protézy je jednodušší a levnější zákrok vhodný pro závažně nemocné pacienty, pro které by byl delší výkon neúměrnou zátěží. Nafukovací implantáty jsou jednoduše ovladatelné malou pumpičkou umístěnou v šourku – muž pouhými několika zmáčknutími naplní cylindry implantátu tekutinou, která je v rezervoáru umístěném v oblasti malé pánve, a tím dojde k erekci. Po pohlavním styku se implantát vyprázdní uvolněním ventilu pumpičky. Při použití nafukovacího implantátu dosahuje penis velmi dobré tvrdosti v erekci a přirozeného vzhledu v ochablém stavu. Rozdíl od „zdravého“ penisu není schopna poznat ani většina partnerek.

Výrazné zlepšení i rychlá rekonvalescence

Na klinice ISCARE, která jako jediná ve střední Evropě provádí implantace, proběhla již dvacátá taková operace. V průměru je tedy na klinice provedena implantace penisu téměř jednou měsíčně. U pacientů, kteří zákrok doposud podstoupili, došlo ke zlepšení sexuálního ale i celkově osobního života. Ačkoliv se jedná o poměrně složitý zákrok, je regenerace a schopnost běžného provozu člověka vcelku rychlá. „Všichni pacienti 2 týdny po operaci mají jen minimální omezení, po šesti týdnech jsou schopni plného nasazení včetně sportu a sexu. Ovládání implantátu je pro klienty velmi snadné, jsou schopni implantát používat po jedné schůzce s nácvikem,“uvádí MUDr. Lukáš Bittner, lékař klinického centra ISCARE, kde zákrok s nafukovacím implantátem vyjde zhruba na 250 000 Kč, což je o třetinu méně než v zemích západní Evropy.

Klinika dále rozšiřuje portfolio v oblasti těchto služeb. Nově bude nabízet „zvětšovací protézy“, které při používání zvětší svou délku a šířku o 20 %. Tento produkt je určen především pro muže, u kterých došlo vlivem závažné poruchy erekce ke zkrácení penisu. Více informací naleznete na www.penilni-implantaty.cz