Česnečka vás vrátí do formy
Čím doplnit minerály a tekutiny po silvestrovské párty? Zkuste si uvařit výtečnou česnečku s bramborem nebo s olomouckými tvarůžky.
Rychlá česnečka
Chléb pokrájený na kostičky osmažíme na rozpáleném sádle nebo slanině do křupava. Česnek utřeme se solí a ve vodě na polévku ho spolu s majoránkou a kmínem necháme přejít varem.
Suroviny můžete zalít vařicí vodou přímo na talíři a polévku lehce omastit sádlem nebo máslem.
K česnečce podáváme osmažené chlebové kostičky a strouhaný sýr.
Suroviny: 4 krajíce chleba, 6 dkg sádla nebo slaniny, 6 stroužků česneku, sůl, majoránka, kmín, 2 litry vody, strouhaný sýr
Česnečka s bramborem
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem. Vodou z brambor poté zalijeme česnek utřený se solí, majoránku a špetku sádla nebo másla. Podle chuti přidáme rozmačkané nebo pokrájené vařené brambory, případně osmažený chléb.
Tip: Chuť česnečky dokážou dovést k dokonalosti olomoucké tvarůžky.
Suroviny: 30 dkg brambor, 6 dkg sádla nebo kousek másla, česnek, majoránka, kmín, sůl, chléb, necelé 2 litry vody