Zpěvačka Celeste Buckingham

Zpěvačka Celeste Buckingham Zdroj: Pavel Machan

Celeste Buckingham: Úspěchy v Americe, ale jako mega star se nevnímá!

Slovenská zpěvačka Celeste Buckingham se na vrcholu slovenské hudební scény pohybuje už sedm let, ale rozhodně neusnula na vavřínech. Své možnosti posouvá stále dál, a možná právě proto slaví také obrovské úspěchy i v zahraničí. Můžete ji vidět už 30. září na Vodafone YOU FESTu v Praze, kde vystoupí spolu s Adamem Mišíkem. 

Jako jedna z mála žen z Česka a Slovenska slavíte velké úspěchy i v zahraničí. Konkrétně v Americe. Jaký je pro Vás doposud ten nejvýznamnější?

Děkuji. Nevím, zda je jedna klíčová chvíle, kterou považuji za nejvýznamnější, ale je jedna, která nastala, když se moje píseň Crushin' My Fairytale dostala do americké hitparády Billboard. To pro mě byla jedna z nejvíce potěšujících chvil.

Díky čemu se Vám podařilo prorazit ve světě?

Upřímně nevím, co přesně stálo za startem mé zahraniční kariéry. Ale dlouho jsme pracovali na tvorbě, profesionálním přístupu a vztazích a myslím si, že když člověk tvrdě pracuje, vždy se mu to vrátí v dobrém.

Jaký je nejzásadnější rozdíl mezi československou a americkou hudební scénou?

V oblíbených umělcích a žánrech. Američané poslouchají jinou hudbu, i když v některých případech posloucháme stejné umělce, například Rihannu, Beyoncé nebo Justina Biebera. Ale například country hudba je tam velmi oblíbená i u mladých, což u nás až tak není.

A rozdíl v celkovém přístupu k životu mezi mladými? Jsou Američani napřed?

To bohužel nedokážu úplně posoudit. Myslím si, že v určitých oblastech jsou velké rozdíly, ale zároveň ta naše generace je už díky internetu, médiím, sledování trendů a cestování vzájemně propojená i navzdory tomu, že jsme rozděleni oceánem.

Během sedmileté kariéry jste určitě potkala mnoho významných lidí. Kdo Vás, Váš život i tvorbu ovlivnil nejvíce?

Potkala jsem mnoho lidí během svých pracovních cest, ale asi nejvíce mi změnil život můj tým, se kterým už pracuji 7 let. Myslím tím mého manažera, producenta, PR manažerku, mou kapelu King Shaolin a mnoho dalších. Ti, kteří při mně stojí už od začátku a velmi mě naučili. Za ně jsem nejvděčnější.

Zpěvačka Celeste Buckingham
Zpěvačka Celeste Buckingham | Zdroj: Pavel Machan

Jde vůbec skloubit život mega star a mladé ženy dohromady? Máte čas být občas stejná jako Vaše vrstevnice? Chodit do školy, prožívat lásku, popíjet s kamarádkami…

Nevnímám se jako mega star a myslím, že právě na tom něco bude. Mám zároveň úžasné kamarády, kteří mě berou jako normálního člověka a jsou ke mně vždy upřímní. Časově je to náročné, ale pro mé blízké si vždy chvilku najdu.

Když jste šla tehdy na první casting do pěvecké soutěže Česko Slovenská SuperStar, napadlo Vás tehdy vůbec, že brzy odstartuje Vaše hvězdná kariéra?

Tehdy by mě to vůbec nenapadlo, že to bude začátek nějaké kariéry, ale jsem vděčná, že právě tam to celé začalo. Neumím si to představit jinak. Právě tato show mě připravila na to, co potom přišlo.

Jaké jsou Vaše plány do konce roku?

Mám jich dost, tak to zkusím shrnout. Duet se slovenským zpěvákem Lakym – chystáme se ho zveřejnit co nejdříve s klipem, který jsme spolu natočili v Tokiu. Spolupráce s populárním slovenským youtuberem Gogom v rámci jeho songu a mého charitativního projektu. Taktéž mě v průběhu října čeká česká a slovenská premiéra filmu Bajkeři, kde jsem si zahrála jednu z hlavních postav. A v listopadu vychází mé nové album. Velmi se na to těším a doufám, že se lidem bude líbit.

Kdy Vás fanoušci uvidí a uslyší v Česku?

Velmi brzy. Už v sobotu 30. září vystoupím v Praze spolu se svou kapelou King Shaolin a Adamem Mišíkem na Vodafone YOU FESTu v Průmyslovém paláci. Moc se těším, protože je to skvělá akce, kde se zabaví celá rodina. Ve středu 18. října zavítám do Prahy opět, a to na premiéru filmu Bajkeři, v listopadu vystoupím pro změnu v Plzni.

Nedávno jste radikálně změnila účes. Co za změnou Vaší image stálo? Jen touha po něčem novém?

Myslím si, že změna je vždy dobrá, ale bylo to také tím, abych ušetřila své zničené vlasy. Takže hlavně praktický důvod.

Necháváte se ovlivňovat americkými trendy, které jsou většinou o krok napřed než ty české nebo slovenské?

Víc vnímám evropské trendy a módu. Baví mě pařížský elegantní look, ale zároveň americké make-upové trendy jsou vždy pro vystupující zpěvačku dobré. Všeobecně miluji módu a snažím se vzít si z trendů to, co mi sedí a co se mi i líbí.

Celeste Buckingham
Celeste Buckingham | Zdroj: Instagram.com