Bramborová polévka jinak: S pečeným květákem, liškami a petrželí!
Vychutnejte si úrodu, kterou nyní nabízejí nejen české zahrady, ale také lesy. Dopřejte si pořádnou porci vitaminů a minerálů. Vyzkoušejte třeba bramborový krém s pečeným květákem, liškami a petrželí.
Ingredience
200 g brambor
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
1/4 květáku
100 g lišek
1 cibule
sůl
pepř
2 lžičky másla
Postup
Brambory, petržel, mrkev a celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kostky. V hrnci rozpustíme 1 lžičku másla a zpěníme na ní oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli. Jakmile začne růžovět, přidáme kořenovou zeleninu a promícháme, poté přidáme brambory a opět promícháme. Zalijeme studenou vodou, lehce osolíme a dáme vařit do měkka, tedy asi 15–20 minut.
Mezitím očistíme lišky a orestujeme je na zbylém másle. Dáme na talířek. Na stejné pánvi dozlatova orestujeme na malé růžičky nakrájený květák. Jakmile máme základ z kořenové zeleniny měkký, rozmixujeme jej do hladkého krému. Podáváme s restovanými liškami a květákem. Zdobíme nasekanou zelenou petrželkou.
TIP: Pro lepší chuť můžeme k liškám i do polévky přidat trochu kmínu.
Recept vyšel v magazínu Dieta!
Další skvělé recepty na bramborové polévky najdete zde!