...

... Zdroj: iStock.com

8 rad Simony Stašové: Jak i ve zralém věku strčit do kapsy mladší ženy

Životní energie, vitalita, hřejivost, velkorysost, nadhled. Ženskost, živelnost, humor a radost ze života, kterou okolo sebe šíří, kde se objeví. Jak to herečka Simona Stašová dělá, že je tak v pohodě?

1. Přijmout se a mít se ráda

Můj kamarád mi jednou řekl, že až přijmu sama sebe takovou, jaká jsem, a nebudu se snažit sama sebe měnit, tak si strašně oddychnu a bude mně i druhým se mnou fajn. Měl pravdu.

2. Žít a nechat žít

Jistotu v sebe sama člověk získává v dobře odvedené práci, ve vztazích, kdy člověk myslí hlavně na toho druhého a nejen pořád na sebe, což ten druhý okamžitě ocení, a v rodinné pohodě, kde je důležitá tolerance. Žít a nechat žít, to je rada nad zlato.

3. Jak na klid v duši

Klid do duše si vysloveně ordinuju. Neberu už tolik práce, kolik jsem jí brala ještě před pěti lety. Miluju svoje volníčko, kdy si udělám kafíčko a dám si nohy na stolek a čtu a čtu a čtu.

Pokračování 2 / 3

...
... | Zdroj: iStock.com

V divadle rozdávám energii. Vybírám si takové divadelní texty, které s mou duší i s duší mých divaček absolutně souznějí, že je to vždy zážitek pro mě i pro ně. A za to jsem životu vděčná.

5. Opravdové hodnoty bolí

Ano, menopauza znamená nový rozměr života, kde něco ztrácíte, ale novou hodnotu nacházíte. Jen je jasné, že s tou ztrátou se každá musí chvíli poprat. Víte, hodnoty v životě, které za něco opravdu stojí, se získávají přes bolest. Ale pak ta hodnota stojí za to. Nesmíme si myslet, že všechno jde hladce jako v mládí, nejde, ale zase je to pak trvalejší, cennější a bohatší na vnitřní život.

6. Stárnutí je jediný způsob, jak zůstat déle naživu

Stellinka Zázvorková říkala, že stáří není nic moc pěkného, ale je to jediný způsob, jak zůstat déle naživu. Jde vlastně o to, abychom si my ženy uvědomily, že každý věk má něco do sebe a že pokud jsme zdravé a nic nás nebolí, tak máme vyhráno.

Pokračování 3 / 3

Stylová za všech okolností.
Stylová za všech okolností. | Zdroj: Profimedia.cz

To, že přibývají vrásky a ochabují svaly a sem tam je nějaký ten špíček navíc, není přece nic nenormálního, je to přirozené a nejsme v tom samy. Každá z nás je na tom úplně stejně, biologické hodiny se nedají zastavit.

8. Vypadat v šedesáti na třicet je divné

Vypadat v šedesáti na třicet je nepřirozené a skoro divné. To důležité a sexy je v tomto věku naše osobnost. Náš humor, moudrost a nadhled, že je s námi dobrá pohoda, tím můžeme strčit do kapsy i mladší ženy. Jen ne bolestínství, zachmuřenost, zapšklost a uraženost, to je anti-sexy a nejen chlapi před takovou ženou prchají. I já před takovými ženami prchám.

Více o anti-agingu čtěte na dama.cz.