Kam se vydáte na zimní dovolenou?

Kam se vydáte na zimní dovolenou? Zdroj: Yespojištění.cz

Srí Lanka
Dominikánská republika
Kapverdské ostrovy
4
Fotogalerie

3 tipy kam vyrazit na exotickou dovolenou

Pomalu se blíží doba Vánoc a s tím i plánování zimní dovolené. Někteří preferují vyrazit na hory, jiní zase utíkají ze zimy za teplem. Pro ty, kteří by se chtěli v zimě někde ohřát, nabízíme tři tipy na zajímavé exotické destinace.

Cabo Verde aneb rozsáhlé pláže jsou jasnou volbou

Kapverdy neboli „Cabo Verde“ jsou republikou, která zahrnuje několik ostrovů v Atlantickém oceánu poblíž Senegalu. Pokud má být někde v zimě příjemné teplo, je to právě zde. Turisticky nejnavštěvovanějšími ostrovy jsou na Kapverdách ostrovy Sal a Boa Vista, které jsou od nás vzdáleny přibližně 6 hodin letu. Na Kapverdách narazíme na nezvyklý klid, bělostné a opravdu mohutné pláže, příjemnou atmosféru a nadstandardní hotelové komplexy, které turistovi splní každé přání.

Kapverdské ostrovy
Kapverdské ostrovy | Zdroj: Yespojištění.cz

Dominikánská republika = karibský ráj

Dominikánská republika je stát v Karibském moři, který lze právem považovat za exotický ráj. Kromě klasických aktivit jako je koupání, potápění či relaxování na pláži, je Dominikánská republika též vhodnou destinací k objevování zajímavých míst. Nalezneme zde úchvatný národní park „Los Haitises“, nebo například mořskou rezervaci „Marinarium“. Hlavní město ostrova – Santo Domingo, bylo založeno již roku 1496, přičemž jeho historická část je součástí světového dědictví UNESCO.

Dominikánská republika
Dominikánská republika | Zdroj: Yespojištění.cz

Okouzlující Srí Lanka

Srí Lanku nalezneme v Indickém oceánu, přičemž dříve byl tento ostrov znám pod názvem „Cejlon“. Čím Srí Lanka uchvátí? Nečekejte pouze nádherné pláže, Srí Lanka je též známá pro své rozsáhlé čajové plantáže a zajímavé památky. Navštívit můžete například skalní palác „Sigiriya“, nebo chrámové město „Polonnaruwa“. Na ostrově se též nabízí výlet na horu „Šrí Pada“ (v překladu „Svatá stopa“), kde je ve skále otištěno velké chodidlo, přičemž dle křesťanů se jedná o stopu samotného Adama, dle buddhistů naopak o stopu Buddhy.

Srí Lanka
Srí Lanka | Zdroj: Yespojištění.cz

TIP: Ať se již rozhodnete pro kteroukoliv destinaci, nepodceňujte význam kvalitního cestovního pojištění, které by pokrývalo léčebné výlohy v dostatečném rozsahu. Pojištění na cesty může být sjednáno i online z pohodlí domova, kdy jsou zákazníkovi ihned po úhradě kartou zaslány veškeré pojistné dokumenty na email.