Rozjasňující a hydratační olej Arctic Berry Cocktail Brightening, Lumene, koupíte v síti parfumérií FAnn nebo na fann.cz, 919 Kč/30 ml

Rozjasňující a hydratační olej Arctic Berry Cocktail Brightening, Lumene, koupíte v síti parfumérií FAnn nebo na fann.cz, 919 Kč/30 ml Zdroj: archiv firem

Přírodní multifunkční olej, Annabelle Minerals, eshopannabelle.com, 301 Kč/50 ml
Suchý olej Squalane, Saloos, 215 Kč/20 ml
Čistý arganový olej, Le Petit Olivier, 389 Kč/ 50 ml
Mandlový pleťový olej, Weleda, 399 Kč/50 ml
Moringový olej, Oil of Heaven, ladybio.cz, 499 Kč/30 ml
16
Fotogalerie

Testujeme v redakci: Které pleťové oleje nahradí hydratační krémy i omlazující séra?

Pleťové oleje zažívají obrovský boom. Není divu! Hravě totiž strčí do kapsy některé hydratační i omlazující krémy. A to není zdaleka všechno! Můžete je používat ráno i večer, jsou ideální i na citlivé oční okolí a k perfektní péči stačí jen pár kapek. Můžete je také přidat do make-upu, abyste se celý den cítila svěží!

Redaktorka webu Ženy.cz Andrea, 26 let, sklony k sušší pleti

Moringový olej, Oil of Heaven

Tomu říkám opravdový elixír! Po nanesení jsem sice chvilku mastná jako koblížek, ale olej se brzy vstřebá a pleť je dokonale hladká a pružná. Vyhovuje mi neutrální vůně, která občas malinko připomíná citrusy, ale opravdu jen jemně a nevtíravě. Navíc prý chrání před stárnutím pokožky, a tak se rozhodně na delší dobu stane nezbytnou součástí mé kosmetické výbavy.

+ výsledky po prvním použití, příjemná vůně

Moringový olej, Oil of Heaven, ladybio.cz, 499 Kč/30 ml
Moringový olej, Oil of Heaven, ladybio.cz, 499 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Lehoučký denní ochranný a rozjasňující olej, Kiehl's

Ne nadarmo se tento olej jmenuje "denní". Ultrarychle se totiž vstřebává a vy za pár minut můžete nanést make-up, aniž by se vám leskl obličej. Nadchla mě i pomerančová vůně se špetkou koření, která mě pak doprovází celý den. Po týdenním používání mám mnohem sametovější a také více rozjasněnou pleť. Cena je sice vyšší, ale výsledek stojí za to.

+ nezanechává mastnou pleť, rozjasňuje

Lehoučký denní ochranný a rozjasňující olej Daily Revining Concentrate, Kiehl's, 1432 Kč/30 ml
Lehoučký denní ochranný a rozjasňující olej Daily Revining Concentrate, Kiehl's, 1432 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Suchý olej Squalane, Saloos

Vypadá to, že jsem se do pleťových olejů opravdu zamilovala. I tento mi totiž naprosto vyhovoval. Opět velmi jemná vůně, která je příjemná, dávkování pomocí praktického kapátka a tentokrát asi to nejrychlejší vstřebávání. Po nanesní jsem měla pleť sametově hladkou. Přiznám se, že ho občas před spaním používám i na hřbety rukou, které se mi především teď v zimě hodně vysušují. A funguje to! Jediné, co mi přijde zbytečné, je velká plastová krytka na vršku kapátka, která dle mého názoru není vůbec potřeba.

Suchý olej Squalane, Saloos, 215 Kč/20 ml
Suchý olej Squalane, Saloos, 215 Kč/20 ml | Zdroj: archiv firem

Obličejový regenerační olej, Nobilis Tilia

Na tomto oleji mě překvapila pronikavá vůně, které mi připomínala spíše olejíček do aroma lampy, takže jsem se popravdě trochu bála. To bylo ovšem zbytečné! Bylinková vůně je totiž opravdu příjemná, zvlášť před spaním. U tohoto oleje stačí opravdu jen jedna kapka, je hodně mastný. Na noc tedy naprosto ideální.

+ bylinná vůně, stačí malé množství

Obličejový regenerační olej Da Vinci, Nobilis Tilias, eshop.nobilis.cz, 254 Kč/20 ml
Obličejový regenerační olej Da Vinci, Nobilis Tilias, eshop.nobilis.cz, 254 Kč/20 ml | Zdroj: archiv firem

Přírodní multifunkční olej, Annabelle Minerals

Tenhle olejíček jsem si oblíbila především proto, že je univerzální, takže je ideální třeba na cesty. Dá se s ním odličovat, využít ho jako denní i noční sérum nebo s ním zregenerovat unavené konečky vlasů či nehtové kůžičky. Vůně pro mě byla zpočátku poměrně intenzivní, ale brzy jsem si zvykla. A výsledky jsou opravdu skvělé.

+ univerzálnost, rychlé výsledky

Přírodní multifunkční olej, Annabelle Minerals, eshopannabelle.com, 301 Kč/50 ml
Přírodní multifunkční olej, Annabelle Minerals, eshopannabelle.com, 301 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Editorka webu Ženy.cz Irena, 42 let, citlivá pleť

Omlazující olej, L'Occitane

Obličejové oleje miluji. Většinou je použiji po odlíčení pleti místo krému a pak už se mi nechce používat nic dalšího. Nebo ráno pod makeup. Proto bych od nich nejraději chtěla, aby zvládly úplně všechno, a leckteré z nich to i dokážou. Stačilo opravdu přibližně pět kapek a obličej jsem promazala celý. Pak jsem až do usnutí cítila, že mám pleť mastnou, ale ráno jsem se probudila s pletí vypnutou a rozjasněnou. Nevysušuje, jak tomu u některých olejů bývá. Slaměnková řada od této firmy mi navíc opravdu voní. Cena je vysoká, ale olej funguje i tak, že se dá přidat do krému nebo do make-upu a vydrží déle.

Omlazující pleťový olej Divine, L'Occitane, 2450 Kč/30 ml
Omlazující pleťový olej Divine, L'Occitane, 2450 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Pleťový olej, Dermalogica

Maximálně spokojena jsem byla i s olejem Dermalogica. Také toho stačilo pět kapek a obličej byl bohatě promazán. Má takovou specifickou vůni, která nemusí vyhovovat všem, mně nijak nevadila. Používala jsem ho v kombinaci s pleťovou maskou a vlastně jsem neměla potřebu používat už další krémy. Večer se po jemné masáži do obličeje přibližně za patnáct minut vstřebal tak, že jsem neměla pocit mastného filmu. A ráno jsem přidala pár kapek do make-upu. Měla jsem pocit, že můj unavený obličej dostává péči, kterou potřebuje – výživu a revitalizaci. Docela by mne zajímalo, co by udělal v kombinaci s krémem od stejné firmy.

+ výborně se vstřebá

Dermalogica Phyto Replenish Oil, 30 ml a nyní k němu zdarma Daily Superfoliant cestovní balení, www.dermalogica.cz, 1995 kč
Dermalogica Phyto Replenish Oil, 30 ml a nyní k němu zdarma Daily Superfoliant cestovní balení, www.dermalogica.cz, 1995 kč | Zdroj: archiv firem

Rozjasňující a hydratační olej, Lumene

Jsem zvyklá, že po použití oleje je pleť hodně mastná, nějakou dobu to trvá, než se obličej vstřebá, a občas se mi také stane, že se nevstřebá a začne nenápadně stékat a na čelisti se tak trochu „shromažďovat“. Proto jsem byla příjemně překvapena olejem s názvem Arctic Berry Cocktail. Jednak je olej krásně dvoubarevný (díky dvěma olejům, které se dají protřepáním smísit, ale po čase se zase oddělí), zadruhé krásně ovocně voní, ale hlavně se do pokožky vsákne takřka ihned, a ten pocit mastnoty tím pádem mizí. Skvěle hydratuje, pro mne jasná volba pro dny na lyžích. Měla jsem možnost vyzkoušet i masku, což pro mne z Lumene udělalo ideální kombinaci pro péči o pleť v mrazivých dnech.

+ výborně hydratuje, nezanechává pocit mastnoty

Rozjasňující a hydratační olej Arctic Berry Cocktail Brightening, Lumene, koupíte v síti parfumérií FAnn nebo na fann.cz, 919 Kč/30 ml
Rozjasňující a hydratační olej Arctic Berry Cocktail Brightening, Lumene, koupíte v síti parfumérií FAnn nebo na fann.cz, 919 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Mandlový pleťový olej, Weleda

Mandlový olej je určený pro citlivou pleť, což jsem uvítala. Vyhovovalo mi i jeho přírodní složení, velmi jemná vůně, a především všestranné využití – dá se použít jako noční krém, ráno jako podklad pod make-up a dá se s ním i docela rychle a účinně odlíčit. Nedráždí, nevysušuje a pleť je po něm vláčná. Jedinou malou výhradu mám k balení, olej musím z lahvičky dostávat téměř násilím, zase ale neteče nikde zbytečně.

+ všestranné využití

Mandlový pleťový olej, Weleda, 399 Kč/50 ml
Mandlový pleťový olej, Weleda, 399 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Editorka webu Mojezdravi.cz Katka, 38 let, suchá pleť a první vrásky

Hydrofilní olej s růží a mimózou, Nobilis Tilia

Značku Nobilis Tilia jsme donedávna neznala a objevila ji vlastně jen díky redakčnímu testování a jsem ráda. Tahle česká značka biokosmetiky je super. Olej s vůní růží a mimózou kůži hydratuje a provoní, aniž by zůstala nepříjemně mastná, nemám co vytknout. Používala jsem ho na celé tělo místo mýdla i na obličej místo krémů a kůže byla vláčná a „omlazená“. Líbí se mi, že kosmetika od Nobilis je taková jemná, co se týče vůně, konzistence a koneckonců i designu značky.

Hydrofilní olej s růží a mimózou, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 364 Kč/200 ml
Hydrofilní olej s růží a mimózou, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 364 Kč/200 ml | Zdroj: archiv firem

Olejový elixír, Saloos

Olej od Saloos má označení "bio rostlinný elixír" a tím asi také je. Saloos je osvědčená značka přírodní kosmetiky. Na obalu se píše, že je mimořádně vhodný na vrásky a vdechuje život unavené pleti. Můj názor je, že pleť skutečně oživil a zbavil ji šedého suchého nádechu, hlavně po ránu. Pleť byla silně hydratovaná. Vůně je hodně intenzivní, což já nemusím, ale někdo to má rád. Není to parfemací, ale silnou koncentrací éterických olejů, což je znát i na konzistenci oleje. Celkově je trošku mastnější, ale to mi na obličeji vůbec nevadilo.

+ oživuje pleť, hydratuje

Olejový elixír pro výživu pleti, Saloos, 219 Kč/20 ml
Olejový elixír pro výživu pleti, Saloos, 219 Kč/20 ml | Zdroj: archiv firem

Omlazující olejové sérum, Bonaloka

Sérum obsahuje astaxanthin a vitamin E a slibuje redukci vrásek až o 51 % za 28 dní. Tak upřímně – takové omlazení u mě nenastalo, ani nevím, jak bych korekci vrásek měla procentuálně měřit. Ale mám pocit, že Bonaloka funguje. Pleť byla skutečně vitálnější a omlazená, dokonce jsme měla pocit, že hned po použití. Jsem ráda, že jsem Bonaloku vyzkoušela, tenhle olej určitě ještě někdy použiji. Jediné, co mě mrzí, je aplikace kapátkem, která je poněkud složitější, když na dně lahvičky je už jen trocha olejíčku – což se stane záhy, protože balení má jen 5 ml. Mně lahvička při každovečerním nanášení vydržela necelé tři týdny.

+ omlazení, rychlý účinek

Omlazující olejové sérum, Bonaloka, bonaloka.cz, 490 Kč/5 ml
Omlazující olejové sérum, Bonaloka, bonaloka.cz, 490 Kč/5 ml | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz Ivona, 34 let, citlivá pleť se sklony k zarudnutí

Čistý arganový olej, Le Petit Olivier

Tento arganový olej mě hodně bavil. Je všestranný, takže ho využijete nejen na obličej, vlasy a tělo, ale třeba i na masáž. Má v podstatě neutrální vůni, což pro změnu potěšilo mou rodinu, která nesnáší vůně různých bylinkových olejíčků (na rozdíl ode mě). Díky praktické pumpičce se s ním dobře pracuje, takže nemáte stopy od oleje po celé koupelně, a navíc se i rychle vstřebává a nezanechává pokožku mastnou (ale vláčnou ano). Celkově z něj mám velmi dobrý pocit (i díky tomu, že neobsahuje parabeny a silikony).

Čistý arganový olej, Le Petit Olivier, 389 Kč/ 50 ml
Čistý arganový olej, Le Petit Olivier, 389 Kč/ 50 ml | Zdroj: archiv firem

Obličejový regenerační olej, Nobilis Tilia

S regeneračním jojobovým olejem od Nobilis Tilia jsem se rychle sžila, protože mi připomínal svého luxusního předchůdce od high-tech bio značky Yuli. Nejen tmavým skleněným obalem a aplikací formou kapátka, ale popravdě trochu i účinky na pleť. Od oleje totiž čekám, že ji bude nejen hydratovat, ale i sjednocovat a zbavovat zánětů a pupínků. A Monet moje očekávání zatím naplňuje. Dobře se vstřebává, pleť je po něm hebká a vcelku příjemně voní. A co je nejdůležitější, připadá mi, že se ráno budím se sjednocenější barvou pleti.

Obličejový regenerační olej Monet, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 289 Kč/20 ml
Obličejový regenerační olej Monet, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 289 Kč/20 ml | Zdroj: archiv firem

Pečující olej, Bi-Oil

O Bi-Oilu jsem hodně slyšela v souvislosti se striemi (prý zabírá), ale ačkoli mám těhotenství za sebou, ještě jsem neměla tu čest. Strie se mi totiž naštěstí vyhnuly. I tak jsem byla na tento olej hodně zvědavá, protože si prý dokáže poradit i s jinými vadami na kráse. Bi-Oil je vlastně mix různých rostlinných olejů (měsíček, rozmarýn, levandule, heřmánek), k tomu vitaminy A a E. Balení má pro mě ze všech tří asi nejmíň praktickou aplikaci, Bi-Oil si zkrátka nalijete drobným otvorem do dlaně. Už na první dojem je hutnější a také se do pokožky hůře vstřebává, vytváří mastný film. Není to nepříjemné, ale rozhodně to není ideální, když ráno potřebujete rychle hydratovat pleť a poté použít make-up. Doporučila bych proto používat ho na obličej spíše lokálně, pokud vás třeba trápí nějaká ta jizvička po akné. Anebo na tělo, kam je ostatně také určen.

+ cílí na konkrétní problémy

Pečující olej na tělo a obličej, Bi-Oil, 249 Kč/60 ml
Pečující olej na tělo a obličej, Bi-Oil, 249 Kč/60 ml | Zdroj: archiv firem