..

.. Zdroj: Shutterstock

Rychlá vzpruha pro vaši pleť: Postačí vám 15 minut!

Že je péče o pleť řasové náročná? Ne vždy tomu tak musí být. Skutečně vám stačí jen deset patnáct minut a vaše pleť bude jako vyměněná. Nevěříte? Opravdu záleží jen na vás a na tom, co vaší pokožce dopřejete. V každém případě je pleťová maska vzpruhou, díky které rychle prokouknete.

Co dokáže maska?

Správně vybraná maska dokáže hotové zázraky. Nejenže pleť dokonale vyčistí, rozjasní a vyhladí, ale dodá jí i potřebnou hydrataci a další výživné látky. Masku vždy vybírejte dle typu pleti a účinku, kterého chcete dosáhnout. Jestliže máte pocit, že je vaše kůže vysušená a nepříjemně se stahuje, zvolte masku hydratační. Kvůli vráskám se bojíte podívat do zrcadla? Pak sáhněte po péči, jež má regenerační a protivráskové účinky. Trápí-li vás pupínky, nadměrný lesk či černé tečky na nose, použijte masku čisticí.

Uvidíte, že každé takové rozmazlování je velice příjemné a hlavně účinné. Dnešní pleťové masky totiž působí velice rychle a výsledek je viditelný hned po ošetření. Kosmetickou masku si dopřejte ideálně jednou až dvakrát týdně.

Jak správně postupovat při nanášení pleťové masky?

Pleťovou masku naneste v dostatečném množství od středu obličeje do stran, v žádném případě nezapomínejte ani na krk a dekolt, kde je kůže stejně jemná jako na tváři. Masku aplikujte nejlépe prsty, pomocí speciálního štětečku se vyhněte citlivým partiím kolem úst a očí.

Před jejím nanesením pleťdokonale odličte a vyčistěte. Bez toho to nejde, jedině tak se účinné látky dostanou tam, kam mají. Účinnost masek se zvyšuje, pokud je nanesete po sprchování či po koupeli, teplá voda a pára totiž otevírá póry a tak se účinné látky do kůže lépe vstřebají,“ doporučuje Hana Modrá, kosmetická poradkyně Nivea.

Za pár minut krásnější

Maska by na obličeji měla působit minimálně deset minut. Pokud ale přidáte dalších pět, výsledky budou intenzivnější a pleť bude více rozzářená. Toužíte-li po tom, aby maska působila jako zázračný elixír mládí, stačí na obličej přiložit teplý obklad – ideálně nahřátý vlhký ručník. Pak stačí jen zavřít oči, užít si relaxaci, hodit veškeré starosti za hlavu a vychutnat si účinky vyživující masky.

Za patnáct minut masku jemně smyjte vlažnou vodou. S tím vám může pomoci vlhká žínka, houbička, nebo kosmetický tamponek. Pokud vám na tváři ulpěly nějaké kousky, které nechtějí dolů, počkejte, až se samy uvolní. V žádném případě pleť nedrbejte ani neškrábejte. Po osušení pleť ošetřete denním nebo nočním krémem.

Vyzkoušejte

1. Hloubkově čisticí peelingový krém 3 v 1 s výtažky z magnolie a bílého jílu odstraňuje nečistoty, černé tečky a uvolňuje póry. Krém použijte 2–3krát týdně také jako pleťovou masku, která pleť dlouhodobě zmatní. Přípravek je nekomedogenní.

2. Zvláčňující pleťová maska Pure & Natural s bio arganovým olejem a bio aloe vera pleť hydratuje a zklidňuje. Neobsahuje parabeny, silikony, barviva ani minerální oleje.

3. Výživná medová maska. Hustá konzistence s medovými výtažky a mandlovým olejem hydratuje, osvěžuje, přičemž rozzáří i zašedlou a unavenou pleť.

4. Vyhlazující maska proti vráskám Q10 plus. Vysoce koncentrované složení bojuje proti vráskám, dodává pleti energii. Pleť jako znovuzrozená, rozzářená a vyhlazená.