.

. Zdroj: internal

Proč milujeme bílé tenisky

Venku je možná právě bílo, tak to vypadá, že na nošení bílých tenisek si ještě musíme nechat zajít chuť. Po zbytek roku si jich ale můžeme užívat do sytosti. Proč patří bílé tenisky k nejoblíbenějším? Proč kralují příspěvkům na Instagramu? Proč se objevují na nohách účastníků Fashion Weeků? Co je na nich tak zvláštního?

Jejich největší potenciál nejspíš tkví v tom, jak jsou dokonale jednoduché, jak jsou minimalistické. Nejde jen o to, že se díky této vlastnosti hodí v podstatě ke všemu, ale především o to, že jsou samy o sobě pojem. Bílá barva je navíc natolik neutrální, že designerům umožňuje soustředit se jen na samotný tvar boty, který tak v podání bílé skutečně vynikne.

Jaký model zvolit?

Každá značka má svůj unikátní rukopis.

V případě značky Nike vypadají bílé tenisky skvěle například v podání modelu Nike Tanjun, kdy přicházejí ve vysoce elegantním subtilním vzhledu, který pasuje v podstatě k jakémukoli outfitu, ať už ke camel kabátku, nebo v létě k šatům s volány.

..
.. | Zdroj: Molo Sport & Lifestyle

Dalším zásadním modelem, který je pro značku Nike klíčový a bílá mu sluší, je model Air Max. Tenisky Nike Air Max si snadno zapamatujeme díky vzduchovému polštářku, který jim dodává nejen maximální komfort, ale i jedinečný vzhled. Bílé Air Max opravdu není problém vzít si k čemukoli.

..
.. | Zdroj: Molo Sport & Lifestyle

Značka Adidas si na bílou posvítila na jednom ze svých nejprodávanějších modelů, Adidas Superstar. Bílé superstary si skvěle rozumějí s džínovinou, obzvlášť potrhanou. Nejlépe je nechat vyniknout v kratších kalhotách, nechat prostor holého kotníku mezi botou a nohavicí. Pokud vám nevadí malá extravagance, zkuste do nich obléknout bílé síťované ponožky, malá dávka dívčí infantilnosti někdy neuškodí.

..
.. | Zdroj: Molo Sport & Lifestyle

Značka Converse náš botník obohacuje o plátěnky, které zná asi každý. Tenisky Chuck Taylor All Star dodávají našim outfitům špetku rebelství a mladistvosti. A bílá jde skvěle k pleti! Je to v podstatě absolutní klasika. Hodí se opět téměř ke všemu a existují i takové fanatičky do conversek, které je neváhají obléknout ani ke svatebním šatům.

..
.. | Zdroj: Molo Sport & Lifestyle

Stále ještě myslíte, že bílé tenisky nepotřebujete? Bojíte se, že je ušpiníte? Udržovat je je samozřejmě potřeba, ale z módního hlediska to za tu trochu úsilí určitě stojí. I za ten úžasný moment překvapení, když spatříme v zrcadle náš outfit, u kterého jsme lodičky vyměnili za bílé tenisky. Wow efekt je zaručen.

Autor: Lili P.