NIVEA

NIVEA Zdroj: NIVEA

Peelingem ke krásné pleti: Objevte moc jemných zrníček

Naše pokožka potřebuje přesně 28 dní pro svoji regeneraci. Pokud jí chcete s tímto procesem trochu pomoci, sáhněte po peelingu. Ten zbaví vaši pleť odumřelých buněk a vy si budete moci užít svěží a zářivou pleť!

Proč používat peeling?

Po použití peelingu je pokožka krásně hebká a dokonale připravená absorbovat výživné látky z vašich oblíbených krémů. Součástí peelingů bývají především abrazivní materiály, jako jsou například mikroperličky z celulózy nebo jemný písek. Jejich třením po pokožce se šetrně odstraní horní vrstva unavené kůže, a vám tak zůstane jen krásně růžová a zdravá pleť.

Používejte peeling, který sedne vaší pleti

Složení peelingů odpovídá vždy určitému typu pokožky. Proto jejich výběr rozhodně nepodceňujte. Peeling určitě nepoužívejte každý den. Většinou úplně stačí, když pleť ošetříte jednou do týdne. Po odstranění svrchní vrstvy pokožky se nastartuje komplexní proces regenerace kůže, který je pro naše tělo poměrně náročný a zatěžuje jej. Pokud máte suchou pokožku, bude bohatě stačit, pokud budete peeling používat jednou za 3 – 4 týdny.

TIP: Chystáte se na dovolenou? Toužíte po dokonalém opálení? Dopřejte si peeling celého těla těsně před odjezdem!

NIVEA
NIVEA | Zdroj: NIVEA

Peelingová péče ve 3 jednoduchých krocích

Peeling používejte večer. Dáte tak pleti přes noc čas na zotavení a ráno bude krásně zářit. Jak byste přitom měli postupovat?

1. Na vlhkou, vyčištěnou pleť naneste peelingový přípravek.

Nejprve peeling naneste prsty na čelo, nos a bradu. Pleť nikdy peelingem nedrhněte, příliš drsné zacházení by mohlo pokožku poškodit. Stačí, když ho budete jen lehce roztírat jemnými krouživými pohyby. Na nose postupujte odshora směrem ke špičce a poté velmi jemně vmasírujte přípravek i do tváří. Oblast kolem očí a úst vynechte.

2. Po smytí peelingu použijte čisticí pleťovou vodu, která pleť osvěží a zklidní.

Použijte například Jemnou čisticí pleťovou vodu NIVEA, která obsahuje mandlový olej a látku Hydra IQ. Šetrně vaši pleť dočistí a jemněji ji hydratuje. Bude pak skvěle připravená na nanesení běžného krému.

3. Nakonec pokožku hydratujte denním nebo nočním krémem.

Když je pleť dokonale čistá, dopřejte jí pořádnou dávku hydratace. Naneste na pokožku denní nebo noční krém a nechte ji odpočívat.

NIVEA
NIVEA | Zdroj: NIVEA

TIP: Je pro vás běžný postup moc zdlouhavý a složitý? Pořiďte si Hloubkově čisticí peelingové ubrousky NIVEA. Jejich používání je úžasně snadné. Nejprve pleť odlíčíte a vyčistíte jemnou stranou ubrousku, a poté ji otřete peelingovou stranou, která odstraní odumřelé kožní buňky a zjemní pokožku.