L'Oréal Česká republika s.r.o.

L'Oréal Česká republika s.r.o. Zdroj: L'Oréal Česká republika s.r.o.

Péče o pleť během menopauzy není věda! Jak na to?

Se změnami, které přináší menopauza, je těžké se vyrovnat. A to speciálně s těmi, které jsou viditelné na obličeji. Ale není třeba propadat panice. Přečtěte si naše tipy, jak nejlépe pečovat o pleť během menopauzy.

S menopauzou jsou spojeny vrásky, povadlá a slabá pleť s nevýrazným tónem, atd. S veškerými příznaky je také bohužel spojena výrazná ztráta sebevědomí. Ovšem i s tím lze něco udělat. Stačí přizpůsobit svou péči o pleť jejím aktuálním potřebám. Základem jsou tyto čtyři zlaté zásady:

1. Jemně a pravidelně se odličujte

Jít spát s čistou pletí je základ. Proto se nezapomínejte každý večer odličovat, a to platí i pro ženy, které make-up nepoužívají. Z pleti je třeba odstranit sébum, odumřelé buňky a nečistoty, které na ní během dne ulpěly. Díky čistění bude vaše pleť schopná rychlejší regenerace a obnovy. Jelikož je v období menopauzy pleť sušší, tak je pro odličování ideální volbou mléko.

L'Oréal Česká republika s.r.o.
L'Oréal Česká republika s.r.o. | Zdroj: L'Oréal Česká republika s.r.o.

2. Nezapomínejte na SPF

I když venku nesvítí slunce, vždy aplikujte krém s SPF, jelikož UV záření (a speciálně UVA) zrychluje proces stárnutí a zároveň způsobuje tvorbu pigmentových skvrn. Díky každodenní aplikaci opalovacího krému, nebo denní péče s ochranou před UV zářením se předčasnému stárnutí pleti můžete vyhnout.

3. Pravidelná exfoliace

Pleť je třeba také pravidelně zbavovat odumřelých buněk a to nejlépe exfoliací. Stačí jednou týdně použít peeling na chemické bázi.

4. Hydratace je základem všeho

Protože zralá pleť postupně ztrácí lipidy a je velmi suchá, je pro ní hydratace naprostou nezbytností. Během menopauzy je proto velmi důležité ji dopřát maximum a přizpůsobit péči o pleť jejím specifickým potřebám – zmírnit její suchost, podpořit pevnost a elasticitu a také obnovit jas.

Vichy, průkopnická značka v péči o pleť v období menopauzy, vyvinula adaptované přípravky Neovadiol, které splňují specifické požadavky žen během každé fáze menopauzy.