Krásná můžete být i když máte málo času

Krásná můžete být i když máte málo času Zdroj: Shutterstock

Nestíháte? 5 rychlých triků, jak po ránu zamaskovat nedostatky

Znáte ty chvíle, kdy potřebujete vypadat co nejlépe, a přitom máte na přípravu sotva pár minut? Je to stresující víc, než když máte uzávěrku a šéf vám stojí za zády. Může to vyřešit lepší time management, ale stačí i pár dobrých triků.

Pokračování 2 / 6

Únava

„Vypadáš úplně jinak, nalíčila sis oči? Hrozně ti to sluší!“ konstatovala nedávno kolegyně poté, co jsem se vrátila od zrcadla. Pravdou je, že jsem u něj strávila pouhou minutu a celou ji věnovala úpravě očního okolí. Nanesla jsem tekutý korekční rozjasňovač pod oko ana horní víčko jen prstem rozetřela nahý stín. Vlastně jsem byla nenalíčená, a přitom vypadala mnohem svěžeji. Vtip je v tom, že kůže v očním okolí bývá tmavší než ve zbytku tváře, kvůli čemuž pak automaticky působíte unaveně a neupraveně. Stačí to trochu zamaskovat a celá tvář pěkně prokoukne.

Co s unavenou tváří?
Co s unavenou tváří? | Zdroj: Pexels.com

Zakrýt stopy po probdělé noci vám umožní chlad. Stačí vytáhnout z mrazáku kostku ledu a jemně masírovat okolí očí. Lepšího prokrvení pokožky docílíte i jinak. Stačí na oko přiložit vychlazenou čajovou lžičku nebo ponořit obličej do umyvadla se studenou vodou. Oblíbené jsou i plátky čerstvé salátové okurky nebo vylouhované čajové sáčky.

Bez kruhů pod očima

Nevíte jak zamaskovat nateklé oči? Podívejte se na video:

Video placeholde

Pokračování 3 / 6

Mastné vlasy

Mytí vlasů je zdlouhavý proces, po němž navíc musí následovat ještě zdlouhavější foukání a styling. Proto jsou mastné vlasy nejčastějším kamenem úrazu. Pokud se suchý šampon ještě nestal vaším nejlepším přítelem, rychle si ho pořiďte. Na trhu je čím dál více přípravků, které kombinují účinky suchého šamponu a zároveň fungují jako stylingový přípravek, takže zabijete hned dvě mouchy jednou ranou. Anebo to můžete udělat úplně opačně – inspirujte se trendem, který na své přehlídce představila značka Thakoon. Její modelky měly vlasy přísně stažené do vysoko posazeného drdolu a u hlavy ještě uhlazené gelem pro mokrý a lesklý efekt.

Co s mastnými vlasy?
Co s mastnými vlasy? | Zdroj: Pexels.com

Pokračování 4 / 6

Oprýskané nehty

Měla jste dokonalou manikúru, ale na poslední chvíli jste někde zavadila a lak se odloupl? Můžete to buď zkusit napravit původní barvou laku a díru tak zacelit, ale ještě mnohem jednodušší je, když váš lak překryjete tím se třpytkami. Ty totiž spolehlivě schovají všechny nedokonalosti, navíc při jeho aplikaci není třeba tak velká preciznost, jako kdybyste nanášela celou manikúru znovu. A také rychleji schne.

Jak na oprýskané nehty?
Jak na oprýskané nehty? | Zdroj: Shutterstock.com

Pokračování 5 / 6

Odrostlé kořínky

Máte důležitou schůzku, pohovor nebo třeba první rande a vaše kadeřnice na vás neměla čas? Odrostlé kořínky naštěstí už celkem snadno zvládnete sama a doslova za pár minut. Sprej od L’Oréal Professionnel obsahuje intenzivní kosmetické pigmenty, takže když je nastříkáte do odrůstající pěšinky, výsledek je dokonalý a zároveň přirozený. K dostání je už v šesti různých odstínech.

Dovolit si můžete i pěšinku.
Dovolit si můžete i pěšinku. | Zdroj: Shutterstock

Pokračování 6 / 6

Nevýrazné rty

S výraznějšími rty většinou vypadáme lépe a celkově upraveněji. Jenže nanést rtěnku opravdu precizně zabere celkem dost času. Proto máte ve chvílích největšího spěchu dvě možnosti: Buď rty rychle přemáznete balzámem a pak prstem nanesete jen trochu rtěnky, kterou vetřete do balzámu (pak totiž není potřeba dokonalá kontura a efekt je skvělý), nebo prostě najdete dostatečně tónovaný balzám, který vás rozzáří a zároveň ho můžete aplikovat i poslepu, aniž byste pak vypadala jako Heath Ledger v roli Jokera.

Co s nevýraznými rty?
Co s nevýraznými rty? | Zdroj: Shutterstock.com

Až budete mít trochu víc času, ujasněte si, co vám nejvíc sluší. Případně bez čeho se neobejdete, abyste se cítila dobře. Někdo vypadá víceméně stejně, ať už si obočí upraví nebo ne, někomu jinému to naopak zkrášlí celou tvář. Někdo se neobejde bez řasenky, protože nekteré oči zkrátka potřebují orámovat. Jiné ženě zase stačí vlastně jen to, když si náležitě nalíčí rty. Tajemství upravené tváře ale může být třeba i v tvářence nebo bronzeru, protože krásně vytvaruje obličej. Takže najděte svoji silnou, respektive slabou stránku a až se budete chystat v poklusu, soustřeďte se jen na ni.

Stanovte si priority

Jak se ráno nalíčit, abyste byla krásná až do večera?

Video placeholde

Článek připravil magazín OK!