Kaia Gerber na přehlídce Marc Jacobs, NYFW jaro/léto 2018

Kaia Gerber na přehlídce Marc Jacobs, NYFW jaro/léto 2018 Zdroj: Instagram @kaiagerber

Cindy Crawford v době, kdy měla ještě malé děti. Kaia byla už tehdy půvabná holčička
Kaia Gerber na přehlídce Moschino, MFW jaro/léto 2018
Kaia Gerber na přehlídce Fendi, MFW jaro/léto 2018
Kaia Gerber na přehlídce Coach, NYFW jaro/léto 2018
Kaia Gerber je také tváří parfému Daisy Marca Jacobse
16
Fotogalerie

Kdo je Kaia Gerber a proč po ní teď šílí celý módní svět?

Kaia Gerber měla svou profesní dráhu předurčenou už od dětství. Už tehdy bylo totiž patrné, že podědila exkluzivní vzhled svojí mámy, topmodelky Cindy Crawford. Letos bylo Kaie šestnáct a když se člověk nesoustředí, snadno si ty dvě splete anebo má pocit, že hledí na třicet let starou fotografii Cindy. Stejný tvar rtů, očí a obočí a k tomu stejně hustá hříva. Není divu, že módní svět očekával Kaiu netrpělivě a s otevřenou náručí. A konečně se dočkal.

Kaia Gerber, dcera Cindy Crawford a Randeho Gerbera, si před dvěma týdny odbyla svou premiéru na newyorském fashion weeku, což se neobešlo bez pozornosti většiny lifestylových a módních magazínů. Načasování bylo perfektní, Kaia totiž 3. září oslavila šestnáctiny, díky čemuž se mohla kvalifikovat na přehlídky. Poprvé se objevila u Alexandra Wanga, poté ještě na přehlídce Calvin Klein, Rihanniny spolupráce Fenty x Puma a také u Marca Jacobse, který na svém instagramu zveřejnil záběry pyšných rodičů.

Rande Gerber a Cindy Crawford v zákulisí přehlídky Marca Jacobse
Rande Gerber a Cindy Crawford v zákulisí přehlídky Marca Jacobse | Zdroj: Instagram @marcjacobs

Video placeholde

S Kendall, Gigi a Bellou má totiž hodně společného. Všechny pocházejí z dobře situovaných rodin se silnými vazbami na svět modelingu a šoubyznysu. Gigi a Bella jsou dcerami bývalé modelky Yolandy Foster a realitního magnáta Mohameda Hadida, Kendall vzešla z klanu Kardashian. Jestli tedy něco spojuje současné největší hvězdy světového modelingu, pak je to fakt, že všechny mají už od útlého věku přístup na nejexkluzivnější akce a současně mohou vést zajímavý, pestrý a bohatý život, kterým poutají fanoušky na sociálních sítích – což jim zpětně zajišťuje pozornost klientů, návrhářů a Anny Wintour.

Kromě pochvalných komentářů tak Kaia Gerber bude muset čelit i poznámkám o nepotismu, tedy protěžování příbuzných, což je v současném modelingu trochu problém. Je totiž otázkou, jestli by Bella Hadid nebo Kendall Jenner bez vlivu svých rodin a slavnějších sester vůbec dosáhly tak vysoko. Na druhou stranu Kaia Gerber už při svých prvních přehlídkách dokázala, že ona se pro světový modeling možná skutečně narodila.

Kaia Gerber na přehlídce Fendi, MFW jaro/léto 2018
Kaia Gerber na přehlídce Fendi, MFW jaro/léto 2018 | Zdroj: Instagram @kaiagerber

Do karet jí navíc hraje i současná nostalgie po devadesátých létech, která se projevuje nejen návratem trendů z té doby, ale i tím, že módní fanoušci touží vidět na přehlídkách skutečné osobnosti, jako byly Cindy, Naomi, Christy, Claudia či Linda. Pokud Kaia prokáže, že kromě krásy podědila po matce i charisma a současně že má vlastní osobnost, bude jí následující léta ležet svět módy u nohou. A bude to naprosto v pořádku.

Připomeňte si Cindy Crawford v legendární reklamě na Pepsi.

Video placeholde