Nivea

Nivea Zdroj: Nivea

Krásná i bez skalpelu: Lze zabránit vzniku vrásek?

Stárnutí je sice přirozený proces, ale kdo stojí o jeho projevy? Vrásky na čele a kolem očí, suchá a povadlá pleť na dekoltu a rukou spolu s pigmentovými skvrnami a ztrátou elasticity – to jsou ty nejčastější projevy stárnutí, kterým se bohužel nevyhneme, ale můžeme je mírnit.

Lidská kůže je ze 70 % tvořeno kolagenem – tedy bílkovinou, jejíž dostatečné množství zajišťuje správnou funkcí kloubů, vaziv a perfektní stav vlasů i nehtů. Pojivá tkáň obepíná celé naše tělo, proto je pro její regeneraci a obnovu víc než potřebné zajistit a podpořit dostatečnou produkci kolagenu. Přítomnost této bílkoviny v těle zajišťuje pružnost a pevnost pleti a díky jeho schopnosti neobvykle vázat vodu zabraňuje vysychání kůže, čímž zabraňuje vzniku vrásek.

Co zapříčiňuje vznik vrásek

To, jak naše pleť vypadá, výrazně ovlivňují takové faktory jako je genetická predispozice, sluneční záření či životní styl. S přibývajícím věkem navíc začne naše hormonální aktivita klesat a tím se zpomaluje aktivita našich buněk. Kůže ztrácí hustotu a elasticitu, snižuje se produkce mazu a potu, kůže je suchá, její povrchová vrstva se ztenčuje a síť kolagenních a elastických vláken v hlubších vrstvách ztrácí svou rovnoměrnost.

Nehledejte elixír mládí

Tento proces nejde bohužel zcela zvrátit, ale dá se zpomalit. I když se vráskám žádná z nás nevyhne, dá se proti nim účinně bojovat. Vyžaduje to pouze pravidelnou a pečlivou péči o pleť a změnuživotního stylu, které nám pomohou zvítězit nad příznaky stárnutí ještě dříve, než se na naší pleti objeví. V rámci specifické péče pak vsaďte i na takové složky, jako je kolagen.

Zaměřeno na vrásky

Množství kolagenu v organizmu s přibývajícím věkem postupně klesá. Lze ho však doplňovat prostřednictvím potravin a potravinových doplňků, v neposlední řadě i zvnějšku pomocí správné kosmetiky. „Některé substance působící proti stárnutí už známe, jejich účinnost byla jednoznačně prokázána,“ říká Dr. Sven Fey z vědeckých laboratoří Nivea. „Nezbytné je zakomponovat je do kosmetických přípravků tak, aby byly co nejúčinnější. Kolagen se přes kůži špatně doplňuje, neboť jeho molekuly jsou velké, a tak neprojdou tam, kam mají. Proto se používají ingredience, které snadněji proniknou pokožkou a pomohou stimulovat vlastní produkci kolagenu tam, kde je potřeba – v hlubších vrstvách pokožky. A to se nám podle výsledků studií povedlo v recepturách nové řady Cellular Anti-Age Volume Filling, které obsahují kombinaci účinných látek – fragmentovanou kyselinu hyaluronovou a kolagenový booster,“ dodává Dr. Fey. Výsledkem je plnější, pevnější a mladší vzhled pleti.

Yyzkoušejte:

Denní krém a sérum s intenzivně pečujícím složením, které zvětšuje objem pleti, redukuje vrásky a pokožku vypíná a zpevňuje.

Nivea
Nivea | Zdroj: Nivea

Denní krém Cellular Anti-Age Volume Filling

Nivea
Nivea | Zdroj: Nivea

Vyplňující perlové sérum Cellular Anti-Age Volume Filling

Nivea
Nivea | Zdroj: Nivea