Kaia Gerber

Kaia Gerber Zdroj: Profimedia.cz

Kaia Gerber navrhne kolekci pro Karla Lagerfelda. K mání bude i u nás

Karl a Kaia. Jemu je čtyřiaosmdesát a v módním průmyslu se pohybuje přes šedesát let, jí bylo loni teprve šestnáct, ale s módou prakticky vyrůstá, protože její mámou není nikdo jiný než Cindy Crawford. Poprvé se ti dva pracovně setkali na přehlídce Chanel a Kaia se okamžitě stala Karlovou múzou. Není tedy překvapením, že jí nabídl spolupráci, která by mohla zajímat i nás. 

Ačkoli je Karl Lagerfeld nezdolným matadorem módního průmyslu, který si zaslouží uznání, jeho poslední přehlídky pro Chanel budí spíše rozporuplné reakce. Komentáře nejčastěji poukazují na to, že se mistr už jen opakuje a nepřináší nic moc nového. Jeho vlastní značka Karl Lagerfeld pro změnu balancuje na hraně toho, co je cool (třeba spolupráce s Vans) a co jen bohapustý kýč.

Teď však Karl přizval ke spolupráci ikonu mladé generace, jejíž hvězda stoupá každý den – dceru Cindy Crawford Kaiu Gerber, která kreativně zaštítí jeho příští kolekci. Na co se můžeme těšit?

Kaia Gerber ve studiu Karla Lagerfelda
Kaia Gerber ve studiu Karla Lagerfelda | Zdroj: Profimedia.cz

Kolekce Karl Lagerfeld x Kaia by měla zahrnovat nejen ready-to-wear oblečení, ale i doplňky, boty, sluneční brýle a dokonce i šperky. K mání bude v buticích po celém světě, na Karl.com a ve vybraných online obchodech na podzim tohoto roku. Už teď jsme zvědavé, jak se protne Karlův uniformní černo-bílý styl, který hojně pracuje s osobními motivy, a bezprostřednost mladé modelky, jež si pro změnu libuje v uvolněném stylu French chic meets California.