AVON Cosmetics, spol. s.r.o.

AVON Cosmetics, spol. s.r.o. Zdroj: AVON Cosmetics, spol. s.r.o.

AVON Cosmetics, spol. s.r.o.
AVON Cosmetics, spol. s.r.o.
Matúš Tóth pro Avon
AVON Cosmetics, spol. s.r.o.
AVON Cosmetics, spol. s.r.o.
8
Fotogalerie

I líčení může být stylové. Inspirovali jsme se make-upem herečky Jitky Schneiderové

Jitka Schneiderová, česká módní ikona a tvář dekorativní kosmetiky AVON TRUE, je nejen známou a oblíbenou herečkou, ale především sympatickou ženou, jejíž přirozená krása nám učarovala v nejednom českém filmu a seriálu. Prozradíme vám, v čem spočívá tajemství jejího líčení.

Vhodné a správně zvolené líčení pomůže ženám, aby se cítily přirozeně krásné a elegantní. Vypadat žensky a zároveň zůstat sama sebou to je přáním mnohých z nás. Podle tohoto kréda se řídí také herečka Jitka Schneiderová, která je tváří dekorativní kosmetiky AVON TRUE. Je zosobněním této značky a sama si velmi zakládá na přirozeném, ale zároveň stylovém líčení. Jaké jsou její oblíbené produkty? A co dělá proto, aby se cítila dobře? To nám prozradí oficiální vizážista značky AVON Pavel Bauer, který oblíbenou českou herečku zná již řadu let. Líčil ji mimo jiné i na její svatbu. Ví, co Jitce sluší a jaké produkty v jejím případě zvolit.

AVON Cosmetics, spol. s.r.o.
AVON Cosmetics, spol. s.r.o. | Zdroj: AVON Cosmetics, spol. s.r.o.

„Když začínám Jitku líčit, použiji nejprve kvalitní sérum a následně krém na pleť a oči. Jitka má velmi jemnou pleť s drobnými vráskami, proto volím lehký, dobře držící make-up. Moc rád teď pracuji s make-upem TRUE Flawless, který se díky jedinečné technologii Blue pigment IQ přizpůsobí každému z barevných tónů pleti. Nanáším ho v malém množství a velmi důkladně zapracovávám štětcem na make-up do ztracena. Podle potřeby pak přidávám,“ říká Pavel Bauer. Pokud je s nanesením základu spokojený, zafixuje výsledek velmi malým množstvím pudru. „Někdy používám dva odstíny. Na střed obličeje a T zónu dám světlejší a na periferní části obličeje pak tmavší. Tvář se lehce zúží. Pudr doporučuji použít až během dne v případě lesklé pleti,“ doplňuje oficiální vizážista značky AVON. Ten také prozradil, že Jitka nosí v kabelce vždy pudr pro lehké zmatnění a úpravu make-upu. „S pudrem to nepřeháním, protože z lehkého make-upu dokáže vytvořit masku,“ upřesňuje Pavel Bauer.

„Jitka preferuje u líčení výrazné rty. Pusu proto pak namalujeme výrazněji. Jitky oblíbená rtěnka je Red Supreme z řady True. Je to odstín, který nikdy nevyjde z módy. Dodá nejen fantastickou barvu, ale rty vypadají perfektně upravené a přirozené. Rád ji nanáším speciálním štětečkem na rty. Pro lesklý efekt stačí aplikovat už jen trochu lesku. Večerní variantu pak doplňuji konturovací tužkou ve stejném odstínu rtěnky,“ dodává Pavel Bauer.

Matúš Tóth pro Avon
Matúš Tóth pro Avon | Zdroj: Matúš Tóth pro Avon

A jaký styl v líčení preferuje sama Jitka Schneidrová?

„Mám ráda přirozený, ale zároveň stylový vzhled. Používám proto velmi jemný make-up. Plné krytí a silná vrstva make-upu vypadají možná dobře na fotkách, ale na denním světle působí spíše jako maska. Je pro mne důležité, aby se nanášené krytí přizpůsobilo různým tónům pleti na obličeji. Nedostatky nejsou vidět, ale pleť působí stále přirozeně. Korektor a tvářenka perfektně dotvoří svěží vzhled.“