.

. Zdroj: internal

Bella, Selena i Victoria: Celebrity, které kopírují styl Francouzek

Styl Francouzek. Téma, které už bylo tisíckrát rozebráno, a přesto nás znovu a znovu přitahuje. Co nosí, jak to kombinují, jak to dělají, že působí tak nenuceně, a přitom z nich vyzařuje sebevědomí a sex-appeal na sto honů? Ač se to zdá neuvěřitelné, letos jejich vliv v módě ještě posílil. Podléhají mu totiž i celebrity, které na Instagramu sledují desítky milionů fanoušků. 

Když loni francouzská módní ikona Jeanne Damas založila vlastní značku oblečení Rouje, byla to jen malá vlnka, která zčeřila módní moře. Tehdy se ještě jednalo o niche značku pro módní zasvěcence, letos se však Rouje dostalo mnohem větší pozornosti. Může za to zpěvačka Selena Gomez, vůbec nejsledovanější člověk na Instagramu (127 milionů fanoušků), která si oblíbila pár kousků z letní i aktuální kolekce.

Styl Francouzek ale posiluje i díky jiným značkám, které se sice tváří jako francouzské, ale ve skutečnosti nejsou. Je to především australská Realisation Par, která zpopularizovala zavinovací volánové šaty a topy a jejímuž sexy marketingu podlehly kromě Seleny Gomez i modelky Bella Hadid nebo Kaia Gerber, nemluvě o celém zástupu francouzských It-girls v čele s Adenorah nebo Sabinou Socol.

A do třetice překvapuje Victoria Beckham, která byla poslední léta věrná svému stylu, ale před pár týdny na newyorském fashion weeku otočila a pánský styl (alespoň na chvíli) vyměnila za mom džíny s vysokým pasem, bílé tričko a červené lodičky. O pár dní později pro změnu vyrazila v červené blůze a stylových pantoflíčkách. Victoria tak poprvé po dlouhé době nepůsobí jako ta, co udává styl, ale spíše jako ta, co se nechala okouzlit.

V čem tkví kouzlo stylu Francouzek, kterému nakonec podléhají i ženy, jež donedávna udávaly vlastní styl? Jednu z odpovědí nabízí slovní spojení lazy chic, které použila v rozhovoru pro Man Repeller Pařížanka Sabina Socol a doprovodila ho příkladem, že ona vždy nosí k džínám vysoké podpatky. Opakem jsou tenisky k šatům s rozparkem. Zkrátka kombinace ležérního a sexy. Hravého, a přitom jednoduchého a nadčasového, což musí nutně oslovit každou ženu, která už je unavená neustále se měnícími trendy, skříní praskající „ve švech“ a překombinovanými street style outfity.

A v neposlední řadě je to také svůdným marketingovým konceptem, protože... Kdo by nechtěl být chic jako Francouzka?

Které další celebrity kopírují Francouzky? Podívejte se do fotogalerie.