Víme, co jíst, abyste měla krásnou pleť bez ohledu na věk i životní prostředí.

Víme, co jíst, abyste měla krásnou pleť bez ohledu na věk i životní prostředí. Zdroj: Shutterstock

Krok za krokem: jak správně vrstvit pleťové a opalovací krémy?

Pleťový krém, oční krém a make-up: každé ráno najdeme v naší koupelně lahvičku nebo dózu, po jejímž použití se cítíme krásné a hýčkané. Mnoho žen však zapomíná používat pleťový krém na opalování, nebo si myslí, že jsou takové krémy pro pleť příliš těžké. Jak je tedy správně vrstvit? 

1. Chcete-li poskytnout své pleti správnou péči, nejdůležitějším krokem je nejprve její vyčištění. Hloubkové čištění připravuje pleť na vstřebání pečujících složek pečujících výrobků. Pro důkladné čištění vaší pleti můžete používat čisticí kartáček s čisticím gelem nebo odličovací tampon s pleťovou vodou.

2. Pleť je nejlépe připravena absorbovat pečující složky bezprostředně po vyčištění - a to je ten správný čas použít sérum. Vysoce koncentrované složení séra poskytuje hloubkovou hydrataci a další účinky. Složky v séru jsou účinnější než ty v denních krémech.

3. V rámci každodenní péče doporučujeme používat také speciální krém pro oblast okolo očí. Tato oblast je vystavována vysokému mechanické namáhání při mrkání, usmívání, mluvení a dalších mimických výrazech obličeje, které používáme každý den. Chceme-li zabránit tvorbě vrásek a jemných linek a zachovat tuto oblast pleti pružnou, měli bychom ji stále udržovat hydratovanou.

4. Hydrataci potřebuje nejen oblast okolo očí, ale celý náš obličej, a proto je dalším krokem denní krém. "Nechte vaši pleť denní krém před dalším krokem důkladně vstřebat. Pak mohou pečující složky naplno účinkovat a pleť bude vypadat lépe sjednocená a pěstěná," vysvětluje dr. Dominik Göddertz, vedoucí laboratoře výrobků na opalování NIVEA SUN.

5. "Váš obličej je vystavován slunci každý den, a to i v případě, že je zataženo nebo chladno. Proto potřebuje zvláštní a spolehlivou ochranu proti UVA a UVB záření," vysvětluje dr. Göddertz. Na váš denní krém naneste pleťový opalovací krém, který ochrání citlivou pleť obličeje před známkami předčasného stárnutí, jako jsou vrásky nebo pigmentové skvrny.

6. Poslední krok záleží samozřejmě na vašich potřebách, ale pro mnoho žen se již stal součástí jejich každodenní kosmetické péče: nyní naneste základ, pudr a cokoliv dalšího pro váš konečný vzhled.

Výrobky vhodné pro každý typ pleti

Pleť obličeje má v oblasti péče velmi individuální potřeby. Některá pleť je spíše mastná, zatímco jiná velmi suchá. Stejně jako si vybíráte váš denní krém, vybírejte si pečlivě také pleťový krém na opalování. NIVEA SUN proto vyvinula řadu obličejových krémů na opalování, které jsou k dostání ve dvou různých variantách.

Zmatňující krém na opalování OF 30

Vadí vám nepříjemný mastný film a lepivý pocit po nanesení běžných opalovacích přípravků? Už nemusí! Lehké hydratační složení pleť okamžitě a dlouhodobě zmatňuje a navíc z ní odstraňuje i přebytečný maz. Díky přírodním antioxidantům a UVA a UVB filtrům ji navíc chrání před spálením a předčasným stárnutím vlivem slunečního záření.

NIVEA
NIVEA | Zdroj: NIVEA

Pleťový krém na opalování proti vráskám OF 50

Opálená pleť je krásná, ale... Víte, že sluneční paprsky se výrazně podílejí na vzniku jemných linek, vrásek a pigmentových skvrn? Chraňte svou pleť, ale nevzdávejte se opálení. Lehké hydratační složení s koenzymem Q10, přírodními antioxidanty a UVA a UVB filtry pleť chrání před spálením a navíc bojuje proti všem známkám předčasného stárnutí.

NIVEA
NIVEA | Zdroj: NIVEA