Video placeholde

Marta Jandová: Sama se někdy ke cvičení nedokopu, i proto mám trenéra

Nemá ráda vytírání, nerada se nudí a ke cvičení potřebuje trenéra, protože sama to prý neumí tak dobře. Na koncertech se rozdá na tisíc procent, ale svůj volný čas tráví ráda se svým manželem Mírou a dcerou Maruškou. Jak oblíbená zpěvačka dobíjí baterky a jak se udržuje v kondici?

Kdybych vás měla charakterizovat jenom jedním slovem, napadá mě energie. Řekla bych, že jste jí nabitá. Co vy na to?

No, poslední dobou mám pocit, že mi té energie ubývá. Doufám, že to bude jarní únavou. Jinak je fakt, že jí mám hodně. A je to fajn ji mít. Nic mě nezastaví.

Je to možná jako u dětí, takový čertík v krabičce?

Má to svoje výhody a samozřejmě i nevýhody. Ale výhod je víc. Prostě mám pořád pocit, že jsem malé třeštiprdlo. Taky to ocení moje dcera, naši psi i můj manžel. V jedné recenzi po vystoupení jsem se dočetla, že jsem vichřice. To mě potěšilo. Pak jsem taky slyšela, že se někdo zmínil o tom, že bych se měla ve svém věku začít chovat jako žena. Tak to mě trochu urazilo. Já jsem žena a nikdy jsem se nechovala jako kluk. Jsem ale rocková zpěvačka a při koncertu, když vedle mě křičí kytary, nebudu přece stát v róbě s drdolem jenom proto, že už mi není pětadvacet.

Nevydržíte sedět na jednom místě jen tak a musíte pořád něco dělat?

Je to tak. Zrovna včera jsem si chtěla jen tak lehnout na gauč a nic nedělat. Ale to jsem se začala nudit a mít hloupé myšlenky. Pochybnosti třeba. Proto jsem radši zase vstala a šla něco udělat.

Umíte se zklidnit a třeba celé dopoledne, odpoledne nebo den nedělat nic?

Ale jo. Třeba u moře, na pláži s knihou. To bych dokázala. Nebo když mám nějakou hroznou chřipku a ležím doma, tak bych zvládla klidně na jeden tah zkouknout celý seriál. Ale po třech dnech už nenápadně začnu uklízet nebo něco vymýšlet a je konec. I když třeba s dcerou už si jako nemocná moc nepoležím. Ale to je úděl každého rodiče.

Video placeholde

Jak dobíjí baterky a co dělá, když je hodně unavená? Co jí během svého typického dne? Rozhovor s Martou Jandovou nejen o zdravém životním stylu najdete v aktuálním čísle časopisu Dieta.

Nestíháte jít do trafiky? Kupte si aktuální vydání nebo e-magazín jednoduše na www.ikiosek.cz.