Kočičí dívka.

Kočičí dívka. Zdroj: YouTube

Kočičí dívka.
Kočičí dívka.
Kočičí dívka.
Kočičí dívka.
5
Fotogalerie

Kráska, nebo zvíře? Modelka se narodila s kočičí tváří. Teď dobývá svět

Kdo dokáže definovat krásu? Módní svět se v posledních letech rozhodl zničit její klasický obraz a čím dál víc vyhledává zvláštní typy. Začal prostě objevovat krásu v jedinečnosti…

Odstartovala to Cara Delevingne se svým hustým obočím, které do té doby bylo považováno za velké mínus. Pokračovalo to transsexuálními modelkami, jimiž mj. jsou Lea T či Andreja Pejic. Kampaně zaplnily tváře, jako je albín Shaun Ross či Winnie Harlow, která trpí vzácnou vadou kůže jménem vitiligo.

Svou jedinečností se nezapře ani Melanie Gaydos. Ta se narodila se syndromem ektodermální dysplazie, což je genetická porucha, která způsobuje různé abnormality v růstu vlasů, zubů, nehtů, chrupavek a kostí. Právě ona kvůli této nemoci nemá skoro žádné vlasy ani zuby.

Koho by pak v rámci nastíněných trendů mohla zaskočit kočičí dívka! Caitin Stickles, která si na svém instagramovém účtu říká „caitinkitten“, trpí Schmid-Fraccarovým syndromem. Jde o tzv. syndrom kočičích očí, který se u většiny postižených projevuje „pouze“ výpadkem barviva v panenkách. Ve vzácných případech, jako u této dnes již modelky, může postihnout i další části obličeje (rozštěp rtů nebo zploštění nosu).

Caitin Stickles na sociální síti objevil slavný fotograf Nick Knight, který s ní vytvořil fashion story pro V Magazine. Kočičí dívku tak možná čeká velká budoucnost…