Video placeholde

Janečková o úmrtí svého bratra Jiřího Ornesta (†70): Zatajili mi jeho smrt!

Nedělní slunečné odpoledne se herečce moderátorce Ester Janečkové během vteřiny změnilo v temnotu. Vůbec netušila, že její bratr Jiří Ornest (†70) zemřel!

„Ježíši, to vůbec nevím,“ reagovala naprosto šokována moderátorka Ester Janečková (44). „Hrozně mě to zasáhlo, je mi to moc líto,“ řekla a statečně zadržovala slzy. Na dotaz Aha! jak si na bratra vzpomíná, už dala emocím volný průběh.

„Zrovna včera jsem o něm vyprávěla svým kamarádkám, jak mě v roce 1996 vedl k oltáři místo mého táty…,“ řekla Ester Janečková a dlouze se odmlčela. Nechápala, že o svém bratrovi Jiřím Ornestovi má najednou mluvit v minulém čase.

Hlavou se jí také rojily myšlenky, proč se tak zdrcující zprávu dozvídá od nás. Zda manželka jejího bratra, herečka Daniela Kolářová, kterou úmrtí chotě rovněž šokovalo, nestihla Ester zavolat, anebo k tomu měla jiné důvody, není jasné.

Že byl Jiří Ornest nemocný, herečka a moderátorka věděla. „Byl hrozně statečný a i přes problémy se nevzdával a chodil dál i do divadla. Hrozně jsem ho obdivovala i pro jeho někdy až cynický humor a je mi to strašně moc líto,“ dodala přes slzy zdrcená Ester Janečková.

Jiří Ornest a Ester Janečková měli společného tátu. Ester je dcerou bývalé mluvčí Charty 77 Marie Rút Křížkové. Jejím otcem byl Ota Ornest (†89) legendární režisér, dramaturg, překladatel a ředitel Městských divadel pražských. Ester se narodila jako nemanželské dítě, jelikož Ota Ornest byl v té době ženatý s matkou jejího bratra Jiřího Ornesta.