..

.. Zdroj: iStock

5 věcí, na které jsou ženy citlivé, ale většina mužů o tom nemá ani zdání

Řeč je o každodenních drobnostech, nikoli o zásadních vztahových problémech, které přesto řadě žen dost vadí. A někdy je dokážou i pořádně rozpálit…

Tohle je pět věcí, které mohou ve vztahu nadělat pěknou neplechu:

1. Snubní prsten. Pokud váš manžel patří k těm, kteří nenosí snubní prsten, pokuste se s tím smířit. Je to sice symbol důležitý, ale není zásadní. Vztah, láska či věrnost se projevují jinými gesty než nošením prstýnku.

2. Představování. Když vás partner představuje a řekne „to je Jana“, nikoli „moje manželka (přítelkyně) Jana“, většinou to nemusí nic znamenat. Jen si neuvědomil, že by vás potěšilo, kdyby dal jasně najevo, jaké místo v jeho životě zaujímáte.

3. Neumí vás ocenit. Obzvlášť v dlouhodobých vztazích bývá problémem, že partner začne vše, co ten druhý dělá, brát jako samozřejmost. Je potřeba mu otevřeně říct, že občas potřebujete slyšet aspoň slůvko chvály, za dobrou večeři, svačinu atd., jinak si připadáte jako služka.

4. Chválí cizí. Věta typu „Ta naše nová sousedka je kočka“ z úst partnera nepotěší. Ale uvědomte si, že ho ve valné většině podobných případů ani nenapadne, že byste něco takového mohla brát osobně.

5. Zapomnětlivost. Svátky, narozeniny, výročí… Na data mnoho mužů nemá mozek. Je lepší se s tím smířit, než kvůli tomu dělat dusno. Tím se nic nevyřeší, stejně to už zřejmě nebude lepší!