Prince Charles s manželkou Camillou

Prince Charles s manželkou Camillou Zdroj: www.princeofwales.gov.uk

Vévodkyně Camilla slaví 70. narozeniny

Manželka prince Charlese Camilla, vévodkyně z Cornwallu, slaví dnes 70. narozeniny. Při této příležitosti se objevili s manželem na portrétu, který pořídil světoznámý fotograf Mario Testino. Byly doby, kdy celá Británie Camillu brala jako ženu, která chce ublížit jejich princezně lidských srdcí Dianě. 

Po smrti Diany v roce 1997 se zcela stáhla z veřejného života. Po boku prince Charlese se objevovala jen tu a tam a v roce 2005 se vzali. Britskou veřejnost si získala svou vřelostí i humorem a také láskou, se kterou o svého chotě pečuje.

U příležitosti jejích 70. narozenin vydal královský palác nový portrét manželského páru, jehož autorem je Mario Testino. Světoznámý fotograf spolupracuje s předními módními časopisy i návrháři. Slavné jsou ale i jeho fantastické portréty osobností. Kromě britské královské rodiny fotografoval stovky celebrit – od herců (Marion Cotillard, Julia Roberts, SJ Parker) a hudebníků (Madonna, Rolling Stones, ) po sportovce (Roger Federer, Neymar, Ronaldo), svůj portrét od něj má i první dáma módy Anna Wintourová.