Ve dne úspěšná lékařka, v noci rocková hvězda

Ve dne úspěšná lékařka, v noci rocková hvězda Zdroj: Jana Šimurdová "Bastien"

Zpěvačka a lékařka Janna Bastien
Křest se uskuteční 17. 4. 2024 od 19:30 hodin v klubu Rock Café, Praha
3
Fotogalerie

Na hodiny zpěvu si vydělávala v supermarketu během studia medicíny

Československá zpěvačka a lékařka Jana Bastien odmítá být pouze jednou verzí. Půl týdne se věnuje své estetické klinice a druhou polovinu tráví s kapelou na pódiu a ve zkušebně. Skrze svou novou desku s názvem „9“ inspiruje k tomu, aby si lidé vzali svůj život do vlastních rukou, nehledě na překážky.


Mimo novou desku, kterou Jana Bastien křtí 17. 4. 2024 od 19:30 hodin v Praze v klubu Rock Café, má za sebou čerstvě také turné po Slovensku s jednou z nejoblíbenějších českých kapel, kapelou Mirai. Mezi hosty na křtu budou známé tváře, jako je například Ondra Žatkuliak, ale také další úspěšné a výrazné osobnosti. „Na křest zvu každého, kdo cítí, že potřebuje rozproudit, nabít energii a má chuť si užít skvělou show v dobré společnosti,“ zve Bastien. Lístky jsou v prodeji zde.

Uměleckým směrem se vydávala už jako malá, kdy s tatínkem společně hrávali na hudební nástroje. Poté, co se však projevil také její studijní talent, jí rodiče zakázali studovat hudbu, a musela se přihlásit ke studiu medicíny. „Na hodiny hudby jsem chodila tajně. Každý týden jsem si z peněz na jídlo ušetřila na to, abych si mohla platit lekce, a později jsem kvůli tomu začala brigádničit za pokladnou v supermarketu,“ vzpomíná Bastien. „Věděla jsem, že u téhle brigády nezůstanu, a je to jen prostředek k tomu vydělat peníze a plnit si svůj sen, takže mě to vlastně i bavilo, a byla to zajímavá zkušenost,“ dodává nostalgicky.

Zpěvačka a lékařka Janna Bastien
Zpěvačka a lékařka Janna Bastien | Zdroj: Jana Šimurdová "Bastien"

Léta dřiny na dvou frontách se jí opravdu vyplatila. Dnes je úspěšnou lékařkou estetické medicíny a majitelkou kliniky Bestee v Ostravě. Vyvíjí svůj prémiový kolagen Bestee, a díky dobře nastavenému systému má prostor se souběžně věnovat své hudební tvorbě a koncertování. „Jsem vděčná, že se mohu opět věnovat mnohem více hudbě a mám tu možnost se během své práce obklopovat špičkovými lidmi ve svém oboru, jako je třeba Ondra Žatkuljak, uznávaný producent, který tvořil desky pro hvězdy jako je Ewa Farna, Marpo či Lenny a který měl pod taktovkou mou novou desku 9,“ říká Bastien. Písničky z nové desky můžete už teď poslouchat na YouTube nebo Spotify.

Instagram: https://www.instagram.com/janabastien/

Plakát koncertu
Plakát koncertu | Zdroj: Jana Šimurdová "Bastien"