91_franta-mimozemstan-5-k.m.-fialova-f.-brezina

91_franta-mimozemstan-5-k.m.-fialova-f.-brezina Zdroj: Vojtěch Resler/Fénix Film

Komedie Franta mimozemšťan slibuje nesmírnou vesmírnou legraci

Jsme ve vesmíru sami? A co když se mimozemšťané náhodou ocitnou mezi námi? Rudolf Havlík, režisér divácky úspěšných komedií Po čem muži touží 1 a 2 a Ostrov, v nové komedii Franta mimozemšťan vysílá hrdiny z malé moravské obce do pátrání po jedné záhadě! Honba za návštěvou z kosmu začne 8. února.

Jakub Prachař, tentokráte v netradiční dvojroli a Tereza Ramba jako jeho žena, opět tvoří ústřední partnerskou dvojici. Další role hrají Filip Březina, Kateřina Marie Fialová, Vasil Fridrich, Erika Stárková, Jiří Langmajer, Leoš Noha, Petra Hřebíčková, Petr Vančura, Oldřich Navrátil, Pavel Kikinčuk a Jan Teplý ml.

Poklidný život malé moravské vesnice rozbouří podivné úkazy. Amatérský astronom Blažej (Filip Březina) je přesvědčen, že návštěva z kosmu je tady. Jen mu nikdo nevěří. Starosta Picek (Vasil Fridrich) má spoustu práce s dotacemi a zdejší policistka Marková (Erika Stárková) rozjíždí pátrání po ukradené cisterně. Ale proč se soused Franta (Jakub Prachař) najednou chová divně? Jako by ho někdo vyměnil! Celá vesnice sice tvrdí, že Franta byl vždycky trochu z jiné planety, ale tohle chování je moc i na jeho ženu Boženu (Tereza Ramba). Ve chvíli, kdy se v obci zjeví Rebeka (Kateřina Marie Fialová) a v patách jí jde  nesmlouvavý generál Sokol (Jiří Langmajer), rozhodnou se místní přijít záhadě na kloub. Po svém!

72_franta-mimozemstan-vasil-fridrich-filip-brezina-erika-starkova
72_franta-mimozemstan-vasil-fridrich-filip-brezina-erika-starkova | Zdroj: Vojtěch Resler/Fénix Film

V jedné z hlavních rolí se objeví nová domácí filmová hvězda  Filip Březina, který se do povědomí diváků zapsal díky nové štědrovečerní pohádce  Klíč svatého Petra a od ledna jej vídáme na televizních obrazovkách v seriálu Smysl pro tumor.

„Ve  filmu Franta mimozemšťan hraju Blažeje, který má moc rád vesmír a doufá, že někdy potká mimozemšťana a ono se mu to možná splní. Ale je to takový hodný kluk, který miluje vesmír,“ popisuje Filip Březina svoji postavu. Blažej se ve filmu snaží své sousedy přesvědčit, že místní traktorista Franta je převlečená kosmická entita, leč ostatní venkované jeho tvrzením nepřikládají žádnou váhu.

98_franta-mimozemstan-8-filip-brezina
98_franta-mimozemstan-8-filip-brezina | Zdroj: Vojtěch Resler/Fénix Film

Myslím, že v každém člověku je kousek mimozemšťana a je dobré ho probouzet, protože ten mimozemšťan taky může být něco jako tvé vnitřní dítě. A to je důležité si ho udržet a mít tu hravost,“ říká Filip Březina a dodává. „Velmi bych si přál, abychom ve vesmíru nebyli sami. A hrozně bych  taky chtěl vědět, jestli tady jsme sami nebo ne, a to mám v podstatě společné s Blažejem. Vlastně bych rád potkal mimozemšťana a zeptal se ho, z které je planety nebo galaxie, čím přiletěl, ale on by mi asi stejně nerozuměl…“

78_franta-mimozemstan-3-f.-brezina
78_franta-mimozemstan-3-f.-brezina | Zdroj: Vojtěch Resler/Fénix Film