Let balónem je oblíbený

Let balónem je oblíbený Zdroj: Adrop s.r.o.

Let balonem, tandem paragliding nebo bungee jumping? Objevte zážitek roku 2023

Největší československá zážitkovka Adrop.cz sestavila žebříček nejoblíbenějších adrenalinových, sportovních i relaxačních aktivit. Soutěžilo se v 7 kategoriích, a to na souši, ve vodě i na nebi. Který zážitek to nakonec vyhrál? Máte odvahu zkusit ho taky?

Zážitek roku 2023: Bungee jumping z nejvyššího mostu v ČR

Oblíbený skok na laně se drží v popředí žebříků adrenalinových zážitků už dlouho. Nabízí totiž výborný poměr cena : výkon. Za částku od necelé tisícovky si vychutnáte parádní adrenalin, který v mžiku přebije všechny stresy všedního dne. Ve výšce desítek metrů nad zemí vám hořící pracovní termíny nebo nerudná tchyně přijdou jako zanedbatelný problém. Pocity úlevy a zadostiučinění, že jste to zvládli, rozhodně stojí za to.

Nepřekvapuje nás proto, že se absolutním vítězem ankety zážitek roku stal právě bungee jumping. A to konkrétně z nejvyššího mostu v ČR v Chomutově. Měří 62 metrů, proto si tenhle let s krásným výhledem opravdu vychutnáte. Stačí zajet kdykoli od dubna do října do Chomutova.

Zážitkem roku 2023 je bungee jumping
Zážitkem roku 2023 je bungee jumping | Zdroj: Adrop s.r.o.

Skokan roku: Tandem paragliding

Vítězem v kategorii Vzdušné zážitky a zároveň skokanem roku se stal tandem paragliding. Za cenu od 2 500 Kč se pěkně v klidu v doprovodu instruktora proletíte nad krajinou, kterou si sami vyberete. Je libo obdivovat z výšky Beskydy, Jizerky nebo Krkonoše? Vybírat můžete i z jiných oblíbených lokalit. Vždycky nabídne něco nového.

Lety balonem letos cenu nezískaly

Oblíbené lety balonem nabízejí ještě klidnější kochačku krajinou a dlouhodobě patří k nejprodávanějším. Užijí si ji i děti s výškou nad 120 cm, aby viděly přes okraj balonu. Z nadhledu můžete obdivovat Karlštejn, Konopiště, Velkou Ameriku nebo v podstatě jakoukoli lokalitu, kterou si s pilotem domluvíte. Cena jedné letenky začíná cca na 4 000 Kč. Zážitek je to ale na celý život.

Sestavení rodokmenu: Vítěz v kategorii netradiční zážitek

Ne každého láká adrenalin. Někoho víc baví třeba pátrat po historii vlastní rodiny. Kdo sám někdy zkoušel obcházet matriční úřady, ví, jaká fuška to je. Naštěstí jde pořídit sestavení rodokmenu v mužské i ženské linii. I pro odborníky je to ale poměrně pracné, proto počítejte s vyšší pořizovací cenou zhruba od 7 500 Kč.

Je libo trochu relaxace? Vyrazte do Babylonu

Potřebujete si odpočinout? V kategorii Relaxačních zážitků vyhrál na celé čáře liberecký Babylon s neomezenou zábavou pro celou rodinu. Zdejší wellness s romantickými jeskyněmi, saunou, bazény i skluzavkami je vyhlášený. Nemluvě o Funparku a Lunaparku. Všechny tyhle atrakce se nacházejí pěkně v teple pod střechou. Užijete si je, i když venku mrzne, až praští.

Škola smyku zlepší vaše řidičské dovednosti
Škola smyku zlepší vaše řidičské dovednosti | Zdroj: Adrop s.r.o.

Degustace rumů, škola smyku nebo střelba na venkovní střelnici: Poznejte ostatní vítěze

Zajímají vás i ostatní kategorie? Mrkněte na web Zazitekroku.cz a objevte je všechny. Prozradíme, že mezi gurmánskými počiny si nejlépe vedla ochutnávka rumů z celého světa. Tak akorát akční a přitom bezpečná střelba na venkovní střelnici zase bodovala v našlapané sportovní kategorii.

Co nejvíc láká vás? Na stránkách zážitkovky Adrop.cz najdete stovky adrenalinových, sportovních i relaxačních zážitků. To by bylo, abyste si nevybrali. Zážitkové poukazy můžete také darovat svým blízkým v některém z originálních balení. Pořídíte jej i na poslední chvíli, klidně pár minut před předáním.