Kdo je soulmate a kdo twin flame? Takhle je od sebe rozeznáte.

Kdo je soulmate a kdo twin flame? Takhle je od sebe rozeznáte. Zdroj: iStock.com, Profimedia.cz / Grafika: Anna Vlčková

Soulmate vs. twin flame: Dva typy osudové lásky, která vám změní život. Jak je rozeznat?

Termín spřízněná duše jste už určitě slyšeli, v posledních letech se ale hodně objevuje také pojem duševní dvojče. Jak od sebe tyto dva fenomény odlišit a co vám mohou přinést v oblasti milostných vztahů?

Kdo je soulmate?

Soulmate neboli spřízněná duše je pojem, který často používáme v souvislosti s životním partnerem, manželem či manželkou, může to ale být také naše nejlepší kamarádka, sourozenec či někdo jiný z rodiny, nebo třeba mentor, který nás provází osudem. Jak název napovídá, jedná se o dva lidi – dvě duše – mezi kterými existuje jedinečné, hluboké spojení. Je to čistá láska, ale ještě mnohem víc než to. Se spřízněnou duší se cítíte v bezpečí, umíte se před ní zcela uvolnit a chovat se naprosto v souladu se svým autentickým já. Soulmate znamená klid, pohodu a stabilitu, vztah mezi vámi nemůže nic ohrozit.

TIP NA VIDEO: Je láska na první pohled mýtus? Podívejte se, co si o tom myslí terapeut Honza Vojtko

5 znaků, že jste potkali svou spřízněnou duši

  • Čas, který spolu trávíte, plyne rychle a pomalu zároveň. Vše, co spolu podnikáte a zažíváte, je snadné, i překážky se vám překonávají s lehkostí.

  • Záleží vám na tom, aby se měl/a dobře. Když spřízněnou duši můžete něčím potěšit, uděláte to. Upřímně vám záleží na jejich duševní i fyzické pohodě.

  • V její nebo jeho přítomnosti cítíte pověstnou jiskru. Často se vám stává, že se na něj/ni podíváte a zaplaví vás vlna intenzivní lásky a štěstí, že ji nebo jeho v životě máte.

  • Uvědomujete si, že kdyby vám daný člověk ze života odešel, byla by to obrovská ztráta. Proto vám ani nepřijde na mysl, že byste někdy udělali něco, čím byste ji nebo jeho odehnali nebo jí či jemu ublížili.

  • Díky nim máte radši sami sebe. Spřízněná duše je váš největší fanoušek a motivuje vás být nejlepší verzí sebe sama.

Kdo je twin flame?

Twin flame, ve volném překladu duševní dvojče, je člověk, s nímž máte společné výrazné charakterové rysy a vášně. Zatímco soulmate jsou dvě duše, které se přitahují, o twin flames se často mluví jako o dvou polovinách duše jedné. Láska mezi duševními dvojčaty může být romantická, platonická, emocionální i intelektuální. Twin flame je jednoduše někdo, v kom vidíte sami sebe, se všemi svými dobrými i špatnými vlastnostmi. Tyto vztahy s sebou většinou nesou zásadní osobní transformaci a duševní růst.

3 znaky, že jste narazili na své duševní dvojče

  • Neskutečně vás to k ní nebo k němu táhne. Doslova, v její nebo jeho blízkosti mezi vám fyzicky cítíte hmatatelnou přitažlivost.

  • Máte pocit, že jste se už potkali – nebo že se znáte už dlouhá léta. Ve vašem duševním dvojčeti poznáváte sami sebe, proto máte pocit, že jste staří známí. Pouto mezi vámi se na základě vašich podobností vytvoří téměř okamžitě.

  • V rozhovorech si neustále přitakáváte. Twin flame sdílí váš pohled na svět, vaše názory i způsob, jakým přemýšlíte. Jste šokovaní tím, že spolu souhlasíte prakticky ve všem.

S kým vás čeká spokojenější život?

Kdyby na to existovala univerzální odpověď, bylo by to příliš jednoduché. Záleží to samozřejmě na tom, co od života chcete. Spřízněná duše i duševní dvojče vám mohou nabídnout hodně. Soulmate je někdo, s kým budete vždy cítit naprostou jistotu, kdo vás vždy podpoří, pomůže vám, vyslechne vás, komu na vás upřímně záleží a kdo s vámi bude chtít vyřešit všechny problémy. Je to spojení na věčné časy.

Oproti tomu vztahy s twin flame často končí nešťastně až dramaticky. Když se totiž díváte do zrcadla, které bez příkras ukazuje i to, co se vám vůbec nelíbí, jen málokdo to ustojí. Na druhou stranu díky tomu můžete růst jako člověk a osobnost. Duševní dvojče před vás vždy bude předkládat výzvy, které vás v životě budou motivovat a posouvat dál. A také vám pomohou zjistit, co doopravdy chcete. I když – nebo spíš specificky právě tehdy – si to nechcete přiznat.