CANVA.COM

CANVA.COM Zdroj: CANVA.COM

Jak mohu podpořit partnerovu erekci, pokud se stydí jít k lékaři?

Mnozí muži trpí slabou erekcí nebo přímo erektilní dysfunkcí. Bohužel se často bojí nebo stydí zajít za sexuologem, kvůli čemu se problém zhoršuje. Ve vztahu tak vzniká oboustranná sexuální frustrace. Naštěstí máte jako partnerka několik možností podpořit partnerovu erekci i pokud zatím odbornou pomoc nevyhledal.

Co je erektilní dysfunkce?

Erektilní dysfunkce (ED) je nežádoucí stav, kdy muž není kvůli fyzické nebo psychické příčině schopen dosáhnout nebo udržet erekci během celého sexuálního styku.

Občasné problémy s erekcí nemusí hned dokazovat ED, avšak pokud se na ně muž nezaměří a nezačne je řešit, stav velmi jednoduše postoupí až do erektilní dysfunkce. Tu již je nutno léčit, protože jde o nemoc.

Pokud partnerova erekce selhává pouze občasně nebo v určitých konkrétních situacích, znamená to, že ED zatím netrpí. Nikdy ale nelze předpovědět, zda a kdy přesně se stav zhorší až na úroveňerektilní dysfunkce.

Jak poznám, že partner trpí erektilní dysfunkcí?

Zjednodušeně lze tvrdit, že ED poznáte podle toho, že partner nedosahuje vůbec žádnou erekci, a to ani pokud je vzrušený a na sex se zjevně těší.

Zároveň může nějakou erekci dosáhnout, ale po chvilce opadne a penis zůstává příliš měkký na to, aby s ním partner uspokojivě souložil.

Muži postižení erektilní dysfunkcí nejčastěji hlásí tyto příznaky:

-   Potřebují více času pro vzrušení a navození erekce, než potřebovali dříve. Někdy potřebují delší předehru, jindy vyhledávají pornografii a chtějí experimentovat s erotickými pomůckami. Z účinku se ale obvykle netěší a očekávaná erekce se nedostaví.

-   Nějaký stupeň erekce sice dosáhnou, ale ještě před sexem nebo krátce po jeho začetí erekce opadá a sex tak nemůže pokračovat.

-   Příliš rychle ejakulují a tedy vyvrcholí, přičemž nemohou pokračovat a druhého kola v sexu nejsou schopní.

-   Erekci dosáhnou při masturbaci, ale při reálném sexu ji nedosáhnou.

 Postižení svůj problém často nechtějí vůbec přiznat a doufají, že na něj nepřijde řeč. Kvůli tomu se ale trápí, čímž vznikají různé emocionální důkazy erektilní dysfunkce:

-   Soustavné hledání výmluv, proč s vámi právě nemohou souložit. Postižení si nejčastěji stěžují na únavu a přepracovanost, stres nebo zaneprázdněnost. Mnohdy raději odejdou z domu, jen aby nemuseli přiznat, že jim dnes erekce opět selhala.

-   Spíše než na vlastní uspokojení se zaměřují na uspokojení a stimulaci partnerky. Pokud je chcete stimulovat vy, opět se vymluví. Důvodem je snaha vyhnout se tomu, aby jste viděla, že jim penis nestojí.

-   Spíše než na hledání možností, jak si dnes užít sex, vzpomíná na časy, kdy erekce fungovala bezchybně a nad aktuálním stavem „mávne rukou”.

Jak podpořím partnerovu erekci?

Snažte se vše brát s nadhledem a nedělejte si z partnerova selhání těžkou hlavu. Pouze by se ještě více trápil a ve stresu erekce slábne také.

Problém nebagatelizujte, ale ani nezveličujte

Neměla byste působit, že vám na věci nezáleží. Zároveň byste neměla ani vypadat, že nemyslíte na nic jiného. Buďte citlivá a trpělivá.

Partnerovi upřímně vysvětlete, že vám jeho pevná erekce chybí a pochvalte ho, pokud vás kdysi uspokojoval lépe. Dokažte mu, že při něm stojíte v dobrém i zlém. Problém s erekcí je mnohdy důsledkem mužova sníženého sebevědomí. To se stává, když máte příliš vysoké nároky a očekávání. Muž znervózní, erekce selže a kvůli vašemu vypočítavému přístupu se může dokonce snažit sexu vyhnout.

Partnera se více dotýkejte

Mužská sexualita funguje hlavně na stimulaci a tedy sexuálních dotycích a erotickém dráždění. Zamyslete se, zda jste tyto aktivity nezanedbávala a neležela nehnutě na posteli čekajíc na jeho kroky.

Je na čase vzít iniciativu do vlastních rukou. Partnera líbejte, hlaďte, dotýkejte se jeho ostatních erotogenních zón. Nikam nespěchejte, naslouchejte a sledujte, jak bude reagovat. Možná přemýšlíte, jak budete souložit bez erekce, ale pokud uděláte něco, co jste ještě nedělala, mohou se stát věci, které se doposud nestávaly.

Negenitální doteky

Hlaďte a dotýkejte se partnera na místech, kde se jej běžně nedotýkáte. Pokud jste vždy šla ze zvyku po penisu a varlatech, zkuste to třeba od uší přes hrudník až po vnitřní stehna. Pořád sledujte, zda se pod poklopcem „něco nezvedá”. Pokud ano, jste na správné cestě.

Podpořte partnerovu fantazii

Pokud delší dobu preferujete ty samé techniky a polohy, partnerova stimulace je pořád stejná. Navykne si na ni a později jej nemusí dostatečně vzrušovat.

Příště vezměme partnerovu ruku a veďte ji vy sama přes svá ňadra, lůno, zadeček nebo kdekoliv jinde. Naučte partnera, jakou silou se vás může dotýkat a kde přesně. Samozřejmě mu ukažte, jak vás tyto doteky dráždí, abyste jej lépe motivovala.

Přidejte lubrikant

Opakujte výše uvedené hry s doteky, pouze přidejte lubrikační gel. V lékárně nebo drogérii kupte lubrikant s hřejivým účinkem, který lépe dráždí muže s méně citlivým penisem. Erekce totiž může být slabá i kvůli necitlivému penisu.

Partnera překvapte doplňkem stravy pro podporu erekce

Na trhu existuje mnoho bezpečných a nenávykových doplňků pro podporu erekce. Fungují na principu uvolnění a roztažení cév, díky čemu do penisu proudí krev silněji. Pouze tam, kde je dostatek krve, může vzniknout i dostatečně pevná erekce.

Upozornění platí pro muže s nemocným srdcem a cévami nebo vysokým tlakem. Pokud užívají léky na snížení tlaku, doplněk by jej ještě více snižoval a společný účinek může být rizikový.

Pokud ale víte, že se partner se žádnou kardiovaskulární nemocí neléčí, doplněk stravy se může stát velmi efektivním a hlavně bezpečným způsobem podpory erekce.

DOPORUČENÉ DOPLŇKY:

České rostlinné kapsle Proerecta pro podporu erekce. Bylinné složení roztahuje cévy a zásobuje penis krví nezbytnou pro pevnou erekci.

-   Proerecta LONG je určena pro muže, kterých erekce selhává pravidelně. Proto se i LONG užívá pravidelně každý den a ideálně co nejdéle.

-   Proerecta KLASIK je pro muže, kterých erekce selhává pouze občasně a nečekaně. KLASIK se užívá pouze v případě potřeby 45 minut před sexem.

eMarkest, s.r.o
eMarkest, s.r.o | Zdroj: eMarkest, s.r.o

Všechny doplňky stravy pro podporu erekce najdete přímo na e-shopu Proerecta.cz. Obchod vám nebo partnerovi doručí balíček diskrétně do 48 hodin. Ihned můžete začít s cílenou podporou jeho erekce.

Další oblíbené a výborně hodnocené doplňky najdete v řebříčku TOP 10 prášků pro podporu erekce, který sestavuje redakce magazínu Erekce.cz.

Pokud žádné ze zmíněných tipů nezaberou, netrapte se a opět pošlete partnera k lékaři (praktik, sexuolog, urolog, endokrinolog). Ideálně jděte s ním jako podpora, aby se nestyděl. Lékař může poradit i vám jako pečující partnerce, co můžete dále dělat pro podporu partnerova erekce. Držíme vám pěsti a věříme, že brzy dosáhnete, čeho potřebujete.