Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Profimedia.cz

Dámská sportovní obuv. Jaké modely vybrat?

Když se za okny oteplí, máme větší potřebu věnovat se různým sportovním aktivitám, ať už běhání, hraní volejbalu, návštěvě posilovny nebo tréninku na čerstvém vzduchu. V první řadě se však musíme ujistit, že máme to správné sportovní oblečení, které nám zajistí naprostou volnost pohybu, dobrý odvod potu a skvělý look!

Sportovní obuv – čím by měla vynikat?

Než se rozhodnete pro konkrétní model, stojí za to zjistit, co je třeba zohlednit při výběru optimálního modelu. Jedním z nejdůležitějších faktorů u sportovní obuvi je odpružení, které poskytuje podrážka. Při intenzivní námaze velmi zatěžujeme kosti a klouby, a tím je vystavujeme riziku zranění. Je proto důležité vybírat modely, které dobře tlumí nárazy a chrání kotníky před úrazy. Pružnost je důležitá i u běžecké obuvi - dobrá podrážka zlepšuje odraz a vrací energii, což usnadňuje jogging. Pozornost byste měli věnovat také svršku. Dámská sportovní obuv má obvykle svršek z lehkého a vzdušného materiálu – to je dobrá volba, protože udržuje dobrou cirkulaci vzduchu. Některé modely mají dodatečné stabilizační prvky - to je nejlepší řešení, pokud plánujete intenzivní trénink nebo běh v náročném terénu.

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: Profimedia.cz

Dámská běžecká obuv - doporučené modely

Je jogging vaším oblíbeným způsobem, jak začít nebo ukončit den? Nebo se teprve chystáte začít pravidelně běhat? Ať už je vaše úroveň běhání jakákoli, potřebujete správnou obuv, která vám zajistí pohodlí a bezpečnost při tréninku. Mezi nejoblíbenější modely patří dámské sportovní boty adidas Duramo 10. Čím vynikají? Především dodatečnými bezešvými překryvy, umístěnými na síťovaném svršku, které zaručují dodatečnou oporu. Běžecké boty adidas jsou také vybaveny technologií Lightmotion, která tlumí nárazy a zajišťuje plynulejší běh.. Jednou z oblíbenějších kolekcí německé značky je také model EQ Run, který využívá výztuhy TPU, jež dobře podpírají chodidlo. Nebo se poohlížíte po běžeckých botách s podpisem Swoosh? Na 50vstyle najdete mnoho kolekcí od slavné oregonské značky, například černé dámské sportovní boty Nike Downshifter nebo Nike Revolution 6.

Tréninková obuv - pohodlí a ochrana

Chodíte pravidelně do posilovny, na hodiny fitness nebo pilates? Nebo raději cvičíte doma? Bez ohledu na to, kde trénujete, víte, jak důležitý je výběr správné obuvi. V první řadě - samozřejmě kromě skvělého odpružení - by měla poskytovat dobrou přilnavost, která vám umožní získat správnou pozici pro další cvičení. Značka Nike nabízí skvělou řadu dámských tenisek a jednou z jejích vlajkových lodí je model Air Max Bella Trainer – vynikající volba, pokud chcete mít špičkové odpružení díky vzduchovému polštářku pod patou. Kolekce v různých odstínech růžové zaručuje nejen pohodlí a podporu, ale také dokonalý look. V dívčím outfitu do posilovny se skvěle hodí také bílá dámská sportovní obuv, například Nike Legend Essential 2. Díky příčně vykrojené podrážce model dobře stabilizuje nohu a má skvělou přilnavost. Proto se dobře osvědčí při fitness a silovém tréninku.

Prohlédněte si další kolekce dámské tréninkové a běžecké obuvi, které najdete na 50 style, a vyberte si model, který nejlépe doplní váš tréninkový režim!