5 tipů pro krásné nohy v každém věku

Toužíte po krásných nohou bez pupínků, zvětšených pórů nebo křečových žil? Zde je pět tipů, jak na to.

1. Cvičte

Cvičení je nejlepší způsob, jak nohy vytvarovat nebo si udržet jejich stávající podobu. Navíc zlepšíte i průtok krve a zamezíte tak vzniku nevzhledných metličkových či křečových žil. Pomocí správného cvičení zredukujete svou hmotnost a zpevníte pokožku. Jak vypadá cvičení na nohy?

●       Na začátku posilování se zahřejte skákáním nebo tancem. Poté začněte s výpady všeho druhu – dopředu, dozadu nebo do stran. Každou sérii několikrát opakujte, můžete přidat i činky. Na závěr si nezapomeňte opět zaskákat (stačí 10 minut) a samozřejmě se řádně protáhněte.

2. Dopřejte si masáž

Pokud máte drobné křečové žilky, nezoufejte, jejich šíření se dá zabránit pravidelnou lymfatickou masáží. Ta probíhá tak, že je lymfa (míza v mezibuněčných prostorech tkání a krevních cév) vytlačována do krevního oběhu. Lymfodrenáž udržuje správnou krevní cirkulaci, díky které se do buněk dostává více kyslíku, a z krve se pak lépe vylučují odpadní látky.

3. Jezte vitaminy

Dostatečný příjem vitaminů a živin se promítá mimo jiné  i do normálního vzhledu pokožky, vlasů a nehtů. Například vitamin C přispívá k tvorbě kolagenu, na kterém je závislá nejen pokožka, ale i funkce cév. Dále je důležité mít dostatečné množství vitaminu E, zinku, magnézia a draslíku. Draslík dohlíží na správné vstřebávání všech minerálů, naštěstí je velmi snadné ho doplňovat, jelikož je obsažen v téměř každé zelenině a ovoci.

4. Mažte se samoopalovacím krémem

Krásné opálení dokonale kryje všechny nedostatky, jakými jsou rozšířené póry, žilky nebo pigmentové skvrny. Navíc nohy vystínuje a ty pak vypadají vypracovanější. Jestliže máte respekt před umělým zářením v soláriích, zkuste samoopalovací krém. Při sprchování použijte peeling, který odstraní mrtvou kůži (tím zabráníte následnému vzniku fleků), poté speciální žínkou naneste krém a pak už jen stačí počkat, až se nožky vybarví.

5. Používejte kompresní pomůcky

Kompresní pomůcky jsou skvělým pomocníkem, pokud trpíte na vznik křečových žil a metliček. Speciální punčochy či podkolenky pomáhají zdravému oběhu krve vyvíjením správného tlaku. Navíc jsou zcela k nerozeznání od těch klasických. Jako bonusvás po dlouhém pracovním dni nebudou trápit nateklé, bolavé nohy.