Investice do zlata je čím dál více populárnější

Investice do zlata je čím dál více populárnější Zdroj: Leonardo AI

Nakoupit zlato se vyplatí. Pojďte do něj investovat

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata? Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese Zlatemince.cz. Kamennou prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! Nikoliv v přízemí. 

Abyste nezabloudili, použijte služební vchod (z ulice u Obecního domu) hned vedle výlohy Blanky Matragi a nechejte se vyvést výtahem do druhého patra. Za nízké ceny získáte zlato i v Brně, v ikonické cihlové budově Dornych, vedle Vaňkovky.

Právě nízká cena a vysoké skladové zásoby přivádí k tomuto tradičnímu prodejci investičního zlata a stříbra nové zájemce o bezpečné uložení finančních prostředků do drahých kovů. Že jsou ceny zlatých cihel a zlatých mincí u tohoto prodejce skutečně nejnižší, se můžete přesvědčit na stránce – investiční zlato. Ceník v euro je na stejné stránce – investičné zlato.

Přízemní cenou zlata se tento prodejce výrazně odlišuje od ostatních nabídek na trhu. Potvrzuje to i jeho umístění na prvním místě loňského srovnání finančních produktů v kategorii prodejců drahých kovů (soutěž pořádá server Finparáda společnosti Scott&Rose).

Cena zlata láme rekordy a poroste dál

V posledních krizových letech se zlato opět osvědčilo jako skvělá součást finančního portfolia. Řada lidí už navíc pochopila, že zlaté cihly nejsou jen mantrou bohatých. Investovat do nich lze částky velké i malé. V době covidových omezení a s tím souvisejících ekonomických problémů se rozjely i nákupy investičního zlata online. Obchod Zlatemince.cz posílá investiční zlato bezpečně formou pojištěné zásilky. Využijete to, když chcete využít nabídku tohoto osvědčeného obchodníka a nejste z Prahy ani z Brna. Umožní vám to do zlata investovat pravidelně po malých částkách. Vždyť není nutné kupovat jen kilogramové cihly. Zlaté slitky, tedy zlaté cihly, se nabízí i v nižší nominální hodnotě. Takže si můžete zlato kupovat z každé výplaty, či kdykoliv, kdy máte právě vyšší příjem.

Cena zlata neustále roste a čekat na výhodnější nákupy se nevyplatí. Naopak. Je zapotřebí využít fakt, že zlato bude podle odborníků růst i dál. Teď nakoupíte, časem zhodnotíte. Investice do zlata se doporučuje na minimálně 7 let. Obecně není nákup zlata cestou k rychlému zbohatnutí. Zlato si však svoji hodnotu udržuje i v dobách nejistot – ekonomických, politických, politicko-geografických, určitě i v době klimatické krize, která může nastat. Umí ochránit majetek před inflací. Zatímco naše peníze uloženy v bance ztrácí na hodnotě, cena zlata roste. Vyměňte proto peníze za zlato.

Investování do zlata je snadné, nezapomeňte ale na důležité zásady

Ne každé zlato je investičním. Jako investiční zlato jsou vhodné pouze zlaté investiční slitky (zlaté cihly) a investiční zlaté mince. Nenechte se přemluvit na investování do zlata formou různých virtuálních produktů či v podobě spoření do zlata. Vhodné nejsou ani akcie zlato těžících firem. Vytěženost zlatých dolů je dnes vysoká a snadno se vám stane, že akcie přesně takového dolu nakoupíte. Jeho hodnota je dnes nadhodnocená a rychle klesne. U zlata se vyplatí být konzervativním. Prostě jej musíte fyzicky vlastnit. Toto zlato navíc nakoupíte bez DPH, což jej povyšuje nad jiné investiční kovy či třeba nad investiční diamanty.

Kam pro investiční zlato?

České investiční zlato neexistuje, nespecializuje se na něj totiž žádná česká mincovna. V Česku jsou v kurzu zlaté slitky švýcarských rafinerií. Patří mezi nejkvalitnější. Pokud chcete investovat do zlata v menším, lze i v podobě investičních zlatých mincí. Prestižními jsou kanadské a rakouské.

Pozor ale na cenu investičního zlata. Ta sice vychází z aktuální ceny na trhu, ale různí prodejci nabízí stejné slitky za zcela různé ceny. Obchod Zlatemince.cz vám umí nabídnout nejlepší ceny na trhu a ty nejkvalitnější zlaté slitky či investiční zlaté mince. Jako začátečník v investování do zlata zde získáte i cenné rady, jak nejlépe investovat.