Dřevěný zvonek, cena: 85 Kč

Dřevěný zvonek, cena: 85 Kč Zdroj: Manufaktura

Andílek kudrnatý z kukuřičného šustí, cena: 36 Kč
Andílek z kukuřičného šustí, cena: 36 Kč
Vánoční skleněná perličková ozdoba – hvězda, cena: 175 Kč
Dřevěná betlémská hvězda, cena: 40 Kč
Vánoční slaměná vločka, cena: 49 Kč
11
Fotogalerie

Netradičně tradiční vánoční ozdoby: Vraťte se zpět do dětství

Vánoční svátky se již nezadržitelně blíží. Také vám v hlavě proudí myšlenky, jak si je letos konečně užít v klidu a pohodě, a hlavně bez stresu? Určitě nezapomeňte na včasnou přípravu. Už teď si například můžete promyslet, jak by měl vypadat váš vánoční stromeček!

Symbolem vánočních svátků je jistě vánoční stromeček. A co by to bylo za stromeček bez ozdob? Jaké ale vybrat? Záleží na vás, jestli se necháte strhnout módním proudem a zvolíte dekorace, které jsou pro tento rok trendy, nebo zda zůstanete u ověřené klasiky.

Užijte si vlnu nostalgie

Objevte kouzlo tradičních českých Vánoc a udělejte si radost nostalgickými ozdobami ze slámy, kukuřičného šustí, dřeva či skla nebo tradičními betlémy, které tak dobře znáte ze svého dětství. Uvidíte, že sváteční atmosféra, která na vás bude dýchat, vás dokonale zklidní a vytvoří příjemný klid a pohodu.

Vsaďte na českou zručnost

Česká značka Manufaktura připravila pro své zákazníky od 15. listopadu unikátní možnost zakoupit krásné rukodělné výrobky z dílen výhradně českých řemeslníků. Tradiční české produkty od výrobců s mnohaletou rodinnou tradicí jsou neodmyslitelnou součástí Manufaktury již od jejího založení v roce 1991. Až dosud byl e-shop Manufaktury orientován výhradně na českou kosmetiku a doplňky pro domácí lázně. Pro letošní Vánoce se internetový obchod rozšířil o nové dekorativní prvky, které si zákazníci mohou prohlédnout v sekci České Vánoce. Prohlédněte si malou ochutnávku tradičních vánočních ozdob.

Vánoční slaměná vločka

Cena: 49 Kč

Jste milovníkem čistě přírodního stylu? Ozdobte si stromeček českými slaměnými ozdobami. Ozdobičky našich babiček jsou svým materiálem i tvarem nadčasové a dotvoří v interiéru milou atmosféru i dnes. Kouzlo tradičních slaměných ozdob je nezaměnitelné.

Vánoční slaměná vločka, cena: 49 Kč
Vánoční slaměná vločka, cena: 49 Kč | Zdroj: Manufaktura

Vánoční betlémská hvězda

Cena: 40 Kč

Dekorace jsou to, co nám pomáhá dotvořit dokonalou vánoční atmosféru. Dřevěné ozdobičky patří vedle skleněných a slaměných mezi nejoblíbenější. Dřevěné ozdoby od českého výrobce s tradičními vánočními motivy (andílkem, betlémskou hvězdou či stromečkem) jsou ideální pro slavnostní vyzdobení interiéru či stromečku.

Dřevěná betlémská hvězda, cena: 40 Kč
Dřevěná betlémská hvězda, cena: 40 Kč | Zdroj: Manufaktura

Andílek z kukuřičného šustí

Cena: 36 Kč

Vpusťte andílky, tradiční vánoční symbol, do svého domova - vnesou do něj svátečně milou atmosféru. Záleží jen na vás, pověsíte-li je na vánoční stromeček, okno či kliku od dveří nebo jimi nazdobíte třeba adventní věnec či jinou dekoraci... Andílek je vyroben tradiční metodou z usušeného kukuřičného šustí. Tato technika má velmi dlouhou historii především v nížinných oblastech na Moravě a na Slovensku.

Andílek z kukuřičného šustí, cena: 36 Kč
Andílek z kukuřičného šustí, cena: 36 Kč | Zdroj: Manufaktura

Dřevěný zvonek

Cena: 85 Kč

Klasický zvoneček jako součást vánočních dekorací nesmí chybět. Zpestřete si vánoční výzdobu třeba na stromečku pomocí tohoto tradičního celodřevěného, nebo si pořiďte zvonek kovový, který oproti tomuto krásně zní a Ježíšek jej určitě nepřeslechne.

Dřevěný zvonek, cena: 85 Kč
Dřevěný zvonek, cena: 85 Kč | Zdroj: Manufaktura

Další unikátní ozdoby najdete v galerii nebo na www.manufaktura.cz