První dámy mají svá tajemství

První dámy mají svá tajemství Zdroj: Profimedia.cz

Všechny máme tajemství! Co skrývaly před světem slavné první dámy?

Každá žena má nějaké tajemství a ta, která tvrdí, že ne, jich má hned několik! A první dámy nejsou výjimkou. Co skrývaly třeba Diana, Jackie Kennedy nebo Carla Bruni?

Ačkoliv oko velkého bratra je sleduje bedlivěji než jakoukoliv jinou ženu dané země, přesto, nebo právě proto, si i první dámy střeží svá tajemství. Co tají nebo tajily před svými manžely či veřejností slavné první dámy?

Pokračování 2 / 7

Jacqueline Kennedy

První dáma Spojených států amerických, která si získala srdce nejen svých krajanů, ale také třeba Francouzů, kteří milovali její eleganci nebo fakt, že hovořila jejich jazykem. Pro mnohé byla dokonalá, a možná právě proto tak urputně skrývala svoji vášeň k cigaretám. Ačkoliv v období, kdy byl J. F. Kennedy prezidentem USA, bylo kouření u žen docela tolerováno, Jackie striktně zakazovala fotografům, aby ji fotografovali s cigaretou v ruce.

Už jste viděli životopisný film Jackie?

Video placeholde

Pokračování 3 / 7

Princezna Diana

Tajemství okolo princezny Diany bylo víc, to největší o krizi v manželství a nevěře však prasklo. Média současně spekulovala o problémech, které Diana měla sama se sebou. Zdaleka si totiž nemyslela, že je dokonalá, jak ji viděli ostatní. Naopak. Neustále o sobě pochybovala a dokonce trpěla bulimií. Od té doby se této nemoci říká také "secret disease" (tajná nemoc) nebo "Diana effect" (Dianin efekt).

Pokračování 4 / 7

Mary Todd Lincoln

Vůbec první dáma Spojených států amerických, Mary Todd Lincoln, pocházela z velmi bohaté rodiny. A protože byla zvyklá na určitý standard, vyžadovala jej i z pozice manželky prezidenta. Pustila se do zvelebování Bílého domu a nákupu své garderóby tak urputně, že najednou chyběly peníze, které měly jít původně armádě. Kdepak se asi ztratily?

Pokračování 5 / 7

Carla Bruni

Láska mezi Nicolasem Sarkozym a Carlou Bruni vzplála rychleji, než byste stihla škrtnout sirkou. Vzali se nedlouho poté, co se spolu seznámili. Krátce po svatbě pak Carla Bruni přiznala, že tradiční manželství jí příliš nevyhovuje, že bližší jí je polygamní vztah. No, jestlipak to tehdejší prezident Francie tušil?

Pokračování 6 / 7

Bernadette Chirac

Bernadette Chirac je bezesporu jedna z nejtrpělivějších žen politiků. Po boku svého manžela stála vždy přesvědčeně a odhodlaně, ačkoliv kryla jeho tajemství. Snažila se ututlat jeho nezákonné praktiky zneužití veřejných prostředků i sklon k nevěrám, které málem ukončily jejich (dnes již šedesát let trvající) manželství. Celou tu dlouhou dobu se tvářila, jako že se nic neděje. Až v posledních letech vyšlo najevo, koho to Bernadette vlastně měla doma.

Bernadette Chirac na přehlídce Chanel
Bernadette Chirac na přehlídce Chanel | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 7 / 7

Nancy Regan

Nancy Regan nebyla pouhou manželkou, ale také poradkyní prezidenta Ronalda Regana. Při rozhodování se ovšem držela tak trochu netradičních principů – astrologie. Věřila na horoskopy, a tak pokud jí hvězdy radily jinak, snažila se velké věci odsunout. Měla dokonce i svého astrologa, se kterým konzultovala jak politické, tak osobní kroky.