Adam Pavelka, spoluzakladatel projektu breegy se společníkem Michalem Šamajem

Adam Pavelka, spoluzakladatel projektu breegy se společníkem Michalem Šamajem Zdroj: archiv firem

Věříte ještě #nadobro? Nový český projekt breegy rozdává naději

Začalo to jako experiment. O Vánocích Adam Pavelka anonymně nadělil svým sousedům dárky před dveře. Vlna laskavosti, která se po jeho činu zvedla, dala vznik breegy. Nové aplikaci, která chce změnit, jak funguje pomoc ve společnosti.

„Jednou o Vánocích jsem všem u nás v domě dal malý dárek. Anonymně. Dřívější letmé pozdravy na chodbě se změnily v úsměvy a laskavosti. Když jsem viděl, jak málo stačí k tomu, aby se k sobě lidé chovali lépe, napadlo mě vytvořit aplikaci, která v lidech probudí lidskost a pomůže všem, na které se nedostalo ve zdravotním a sociálním systému. Nadobro.“

To ke vzniku projektu dodává Adam Pavelka, spoluzakladatel projektu breegy. Společně se společníkem Michalem Šamajem přináší nový koncept dobročinnosti, který na jednom místě sdružuje sbírky charitativních organizací a pomáhá jim vybírat na řešení konkrétního problému ve společnosti.

Neřešit, ale vyřešit

Kampaně jsou vytvářeny v přímé konzultaci s organizacemi, a tak se vybírá předem určená částka, která představuje roční náklady na pomoc postiženým skupinám a rodinám, organizování dobrovolníků nebo třeba vedení podpůrných programů. Breegy předá 100 % částky a samo funguje na bázi dobrovolných příspěvků. Tím charitám ušetří spoustu času a prostředků se sháněním dárců a efektivita dobročinnosti jako celku se tak výrazně zvyšuje.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílel uživatel @breegy_cz

Dobro se vám vejde do kapsy

Aplikaci najdete na AppStore a GooglePlay nebo můžete využít webové stránky www.breegy.com z jakéhokoliv zařízení. Po jednoduché registraci si můžete vybrat projekt, který chcete podpořit. U každého z nich najdete videa přímo od těch, kterých se sbírka týká, a detailní informace o problému, který společně vyřešíte. Aplikace navíc používá i kameru a samotní uživatelé mohou natáčet videa a inspirovat tak ostatní k podpoře projektu. Na dobro pak můžete, kromě klasické platby kartou nebo převodem, přispívat i přes pohodlnější ApplePay nebo GooglePay.

Protože si breegy dává za úkol tvořit vyváženou společnost, dostanete také něco nazpět. Jako dárci se vám totiž odemkne unikátní obsah od odborníků z oblasti duševního a tělesného zdraví.

Influenceři #nadobro

Vystoupit z komfortní zóny a stát se dobrovolným breegy patronem a tváří celé úvodní kampaně se rozhodli olympijská medailistka Gabriela Koukalová s koučem Tomášem Adamem. Společně s Hanou Mašlíkovou, Monikou Leovou, Markem Lamborou, Janem Vojáčkem a dalšími osobnostmi vyzývají lidi k diskuzi o tom, jestli ještě věří na dobro a chtějí žít vyváženější život. Sami totiž od svých fanoušků dostávají spousty žádostí o pomoc. Spoluprací s breegy tak mohou dát všem šanci najít podporu.

Kompletní encyklopedie pomoci

V rámci aplikace vznikl také web nadobro.org, který představuje přehlednou encyklopedii všech možných problematik, na které lze přispívat. Navíc sdružuje rodiny, kterých se daná problematika týká, a poskytuje jim podpůrnou platformu. Každý, kdo navštíví web nadobro.org, přímo najde informace o tom, kde v dané životní situaci vyhledat pomoc.

16 000 padesátikorun na nový život

Jednou z institucí, která s breegy spolupracuje, je Nadační fond Veroniky Kašákové. Veronika vyrůstala v dětském domově a po odchodu z něj se cítila ztracena. Díky pomoci a psychoterapii ale našla cestu zpět do společnosti. Dnes jako úspěšná modelka podle svých slov doprovází mladé lidi z dětských domovů do reálného života.

S breegy společně vypočítali částku, která nadaci umožní každý rok nabídnout novou šanci všem dětem, které opustí dětský domov. Cíl je najít 16 000 patronů, kteří každý měsíc budou přispívat 50 Kč. Stanete se jedním z nich?

Pro více informací nás kontaktujte na radim@breegy.cz nebo 734 469 067.