Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: youtube.com/mode.com

Úžasné video: Největší trendy historie. Malé černé, džíny a 3D vzory!

Každé období s sebou nese různé módní trendy, které se později zase vrátí do módy nebo jednou provždy zmizí. Pak ale existuje pár ikonických kousků, které jsou pro danou dobu typické. Většina z nich je hitem dodnes. Podívejte se na video!

Na samotném počátku 20. století nebyl hitem žádný typický střih nebo kus oděvu, ale materiál. Každá žena chtěla mít šaty z umělého hedvábí, které vypadalo velmi luxusně. O deset let později přicházejí na scénu legendární malé černé, které totálně dobyly módní svět. Staly se doslova ikonickým kouskem a od té doby mají své místo v šatníku všech žen až do současnosti. 30. léta přinesla další horkou novinku – zip. A o dalších pár let později začaly ženy vůbec poprvé nosit silonové punčochy.

Ani 50. léta nejsou o nic méně důležitá. Tehdy se totiž zrodily lodičky se špičatou špičkou, které milují snad všechny ženy. Další významný trend už tak všeobecně oblíbený není. V 60. letech totiž modelka Twiggy proslavila minišaty a sukně, které – jak je známo – sluší jen těm největším "špejlím". Sedmdesátá léta jsou vždycky divoká a ani následující dekáda si s nimi nezadá. Podívejte se, jaké další významné kousky se v dalších letech objevily na scéně.

Další módní kreace, které ovládly posledních sto let, můžete vidět zde. Tentokrát se video zaměřilo na to, jak se mění móda mužů i žen.