Video placeholde

Učitelé se bojí změn, to musíme prolomit, říká Hana Matoušů z EDUin

Zaštiťuje soutěž Global Teacher Prize pro ČR a působí v informačním centru EDUin. Někdejší učitelka a máma dvou dětí Hanka Matoušů se v podcastu časopisu Maminka rozpovídala o tom, jakými změnami už české školství prošlo a jakými ještě projít musí. Co nás podle ní dovede ke kvalitnější výuce?

Vystudovala albanistiku a slavistická studia, učila, překládala, je mámou dvou dětí a už několik let působí v informačním centru EDUin, které je u nás v Čechách naprosto unikátním rozcestníkem, na jehož webu najdete veškeré informace o aktuálním vývoji v českém školství.

Kromě toho Hanka Matoušů zastřešuje a koordinuje soutěž Global Teacher Prize pro Českou republiku, díky které se na světlo světa dostávají jména učitelů, kteří se nebojí být ve výuce progresivní, kteří svou práci opravdu milují, komunikují s rodiči, pomáhají dětem a své know-how předávají dál. Moderátorka Tereza Tobiášová si s ní povídala o posunech, které už české školství zaznamenalo, o tom, které změny musejí přijít shora, ale také o krocích, které mohou směrem ke kvalitnější výuce udělat už dnes sami jednotliví učitelé.

Pomozte nám vyplnit dotazník a zapojte se do soutěže o zajímavou cenu!

Školství
Školství | Zdroj: Shutterstock

Co odlišuje dobrého pedagoga od toho, který zůstává na místě? Co českým pedagogům brání zkusit učit jinak, pokrokověji, v souladu s moderními metodikami, které už teď v současné době mají k dispozici? A jak si vedou čeští pedagogové ve světových kolech Global Teacher Prize? To všechno uslyšíte v nejnovějším podcastu časopisu Maminka, který vzniká v rámci projektu „K tabuli půjde… české školství!“

Projekt časopisu Maminka "K tabuli půjde... české školství!" podporuje Nadace České spořitelny.
Projekt časopisu Maminka "K tabuli půjde... české školství!" podporuje Nadace České spořitelny. | Zdroj: Česká spořitelna

Aktuální číslo časopisu Maminka si můžete koupit v on-line trafice iKiosek.cz. Dnes objednáte, zítra ho máte ve schránce. A doprava je zdarma!

Maminka 12/21
Maminka 12/21 | Zdroj: Maminka