.

. Zdroj: Profimedia.cz

Těhotné modelky na přehlídkách: Které svůj stav tajily a které hrdě ukázaly bříško?

Těhotenství prodává, dala by se parafrázovat známá reklamní poučka "sex sells". Těhotné modelky na sebe i na celou show strhávají více pozornosti a je přitom jedno, jestli se po molu projdou v osmém měsíci těhotenství, nebo na jeho počátku, kdy ještě není nic znát, jako v případě andílků z přehlídek Victoria's Secret. Podívejte se na deset z nich. 

Lily Aldridge

Tento týden ozvláštnila newyorskou přehlídku značky Brandon Maxwell dvaatřicetiletá modelka Lily Aldridge, která v pátém měsíci předvedla červené pouzdrové šaty. Pro Lily a jejího manžela, frontmana kapely Kings of Leon Caleba Followilla, to bude druhé dítě, už jsou rodiči šestileté holčičky Dixie Pearl.

Lily Aldridge na přehlídce Brandon Maxwell jaro/léto 2019
Lily Aldridge na přehlídce Brandon Maxwell jaro/léto 2019 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 2 / 8

Slick Woods

Dvaadvacetiletá americká modelka s charakteristickou mezerou mezi zuby Slick Woods aktuálně táhne. V létě jí patřila titulka britské Elle a nyní ovládla newyorský fashion week. Miluje ji Rihanna, a nikoho proto nepřekvapilo, když se ve vysokém stupni těhotenství objevila na její přehlídce spodního prádla Savage x Fenty, která byla oslavou ženské diverzity (překvapil možná jen sporý model). Slick Woods to měla za pár, hned po přehlídce odjela do porodnice.

Modelka Slick Woods na přehlídce Savage x Fenty jaro/léto 2019
Modelka Slick Woods na přehlídce Savage x Fenty jaro/léto 2019 | Zdroj: Profimedia.cz

Slick Woods nebyla jedinou těhotnou modelkou na přehlídce Savage x Fenty. Tou druhou byla tato tanečnice, která navíc předvedla úctyhodné pohybové kreace. Ani její model příliš nezakrýval.

Modelka na přehlídce Savage x Fenty jaro/léto 2019
Modelka na přehlídce Savage x Fenty jaro/léto 2019 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 8

Candice Swanepoel

Candice Swanepoel si nejspíš druhé těhotenství chtěla načasovat až po loňské přehlídce Victoria's Secret, nicméně některé věci zkrátka nenaplánujete. Protože andílci na přehlídku tvrdě dřou, v podstatě na ní ani nemohlo být nic znát. O to větším překvapením bylo, když záhy po přehlídce odhalila, že je ve druhé měsíci. Dnes je maminkou dvou synů.

Candice Swanepoel na loňské přehlídce Victoria's Secret. Krátce po ní prozradila, že je podruhé těhotná
Candice Swanepoel na loňské přehlídce Victoria's Secret. Krátce po ní prozradila, že je podruhé těhotná | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 8

Irina Shayk

Stejná přehlídka o rok dříve a v roli těhotné tajnůstkářky tentokrát Irina Shayk. Většina modelů jí sice různě zakrývala břicho, ale jinak o těhotenství slavné modelky ruského původu nevěděly ani její kolegyně. Irina přitom byla už na začátku druhého trimestru. Dcera Lea De Seine, kterou má modelka s hercem Bradley Cooperem, se narodia v březnu 2017, tedy jen čtyři měsíce po show Victoria's Secret.

Těhotná Irina Shayk na přehlídce Victoria's Secret v roce 2016
Těhotná Irina Shayk na přehlídce Victoria's Secret v roce 2016 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 8

Maia Ruth Lee

Zatímco andílci Victoria's Secret svá těhotenství umně skrývají, na přehlídkách značek, které oslavují diverzitu, je tomu naopak. Tohle je umělkyně Maia Ruth Lee, která se v roli modelky představila na loňské přehlídce návrhářského dua Eckhaus Latta pro jaro a léto 2018. Díky provokativně odhalenému břichu se Maia, které tehdy zbýval jen měsíc do porodu, stala jednou z nejdiskutovanějších modelek newyorského fashion weeku.

Umělkyně Maia Ruth Lee v roli modelky na přehlídce Eckhaus Latta jaro/léto 2018
Umělkyně Maia Ruth Lee v roli modelky na přehlídce Eckhaus Latta jaro/léto 2018 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 8

Ashleigh Good

Kdo by si myslel, že těhotenství nepatří do světa haute couture, ten by se mýlil. Na přehlídce Chanel před čtyřmi lety vystupovala těhotná modelka Ashleigh Good dokonce v prestižní roli nevěsty. Nádherná krémová róba renesančního střihu s brokátovou kápí tak (symbolicky i doslova) získala další rozměr.

Nevěsta Chanel na přehlídce haute couture podzim/zima 2014-2015
Nevěsta Chanel na přehlídce haute couture podzim/zima 2014-2015 | Zdroj: Profimedia.cz

Není to přitom poprvé, kdy se těhotná modelka účastnila přehlídky haute couture. O rok dříve, v roce 2013, sklidila největší aplaus modelka v pokročilém stupni těhotenství na přehlídce návrháře Juliena Fourniera, která své jehly nesla raději v ruce a po mole vesele kráčela bosa.

Haute Couture přehlídka Julien Fournie jaro/léto 2013. Modelka nesla své vysoké jehly raději v ruce
Haute Couture přehlídka Julien Fournie jaro/léto 2013. Modelka nesla své vysoké jehly raději v ruce | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 7 / 8

Jourdan Dunn

V roce 2010 byla hvězdou přehlídky Jeana Paula Gaultiera devatenáctiletá modelka Jourdan Dunn, která byla tou dobou v šestém měsíci těhotenství. Návrhář pro ni nechal ušít speciální korzet, který nesl jeho ikonický rukopis, známý také z kostýmů Madonny – kuželové košíčky.

Jourdan Dunn na přehlídce Jean Paul Goultier jaro/léto 2010. Návrhář přetvořil Madonnin ikonický korzet na těhotenský
Jourdan Dunn na přehlídce Jean Paul Goultier jaro/léto 2010. Návrhář přetvořil Madonnin ikonický korzet na těhotenský | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 8 / 8

Když jsme tento týden viděli na přehlídce Brandona Maxwella modelku Lily Aldridge, přepadl nás pocit déjà-vu. Růžový koberec a těhotná tmavovlasá modelka s pěšinkou uprostřed – to už jsme někde viděli. Ano, na přehlídce Dolce & Gabbana před třemi lety, jen tehdy šlo o italskou hvězdu Biancu Balti.

.
. | Zdroj: Profimedia.cz