Melania Trump

Melania Trump Zdroj: Profimedia.cz

Tyhle outfity se Melanii Trump naopak povedly na jedničku!
Tyhle outfity se Melanii Trump naopak povedly na jedničku!
Tyhle outfity se Melanii Trump naopak povedly na jedničku!
Tyhle outfity se Melanii Trump naopak povedly na jedničku!
Tyhle outfity se Melanii Trump naopak povedly na jedničku!
30
Fotogalerie

Tady šlápla vedle: Nejkontroverznější outfity Melanie Trump

Výsledky amerických voleb opět přenesly pozornost i na stávající první dámu Melanii Trump. Na internetu se šíří vtipy a spekulace o tom, jak se nemůže dočkat, až bude mít funkční období svého chotě za sebou a začne žít po svém, bez drobnohledu kritických médií a kdo ví, možná i jako rozvedená paní. Pravdou je, že z řeči jejího těla bylo po čtyři roky patrné, že jí role první dámy není kdovíjak příjemná a plní ji jen s největším sebezapřením. Nejjistější parketou Melanie Trump tak bylo reprezentativní odívání, i když i zde se dopustila několika zbytečných přešlapů.

Melania Trump (50) to od začátku neměla lehké, řada prominentních návrhářů ji v rámci svého politického postoje prostě odmítla oblékat. Na druhou stranu, při nákupu konfekčních kousků se první dáma o svolení nikoho prosit nemusí, a tak v jejím šatníku přistál třeba výrazně zelený kabát od Alexy Chung (vzala si ho na setkání a Andrejem a Monikou Babišovými) nebo tmavomodrý vlněný rolák od Victorie Beckham, která se taktně vyjádřila v tom smyslu, že ji těší oblékat kteroukoli ženu.

Mimochodem, právě s ex-Spice Girl má bývalá slovinská modelka podobný vkus – obě si potrpí na nekompromisní pojetí elegance, podpořené perfektními střihy, výraznými barvami a mixováním pánských a ženských prvků. Pravda, Victoria se časem uvolnila a dnes působí o mnoho víc cool, zatímco Melania zůstává typickou, poněkud přísnou lady.

Tam, kde chybělo charisma a upřímné nadšení pro roli první dámy, Melanii vždy podržel její atraktivní vzhled a dodržování jednoduchého pravidla – žádné krátké sukně a žádné zbytečné výstřihy. Sympatie si nakonec získala i díky pár momentům, kdy ji přemohla řeč těla a kamery zachytily její skrývanou averzi vůči Donaldu Trumpovi.

Byly ovšem i dny, kdy se naplno odhalila její netečnost vůči politickému a společenskému dění (nebo jen své outfity trestuhodně nepromyslela). Podívejme se na sedm momentů, kdy jinak perfektní Melania Trump šlápla o dost vedle. Většinu módních faux-pas nasekala v prvním roce „prezidentování“, jedno se jí však přihodilo už coby zkušené první dámě teprve nedávno.

Pokračování 2 / 8

Ta bunda ze Zary

Asi největší módní faux-pas, kterého se Melania Trump dopustila, byla tahle army bunda ze Zary. Nejde o to, že první dáma podporuje rychlou módu, ale o nápis I really don't care. Do U? na zádech. Zatímco se Melania bránila, že tento vzkaz patřil levicovým médiím, která jsou vůči ní kritická, lidé si ťukali na čelo, jak může být první dáma tak cynická. Bundu totiž oblékla na návštěvu texaského detenčního centra pro děti odebrané migrantům. V tomto kontextu se nápis, který v překladu znamená Je mi to fakt jedno. A vám?, jeví opravdu hloupě.

Melania Trump
Melania Trump | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 8

Kabát za milion

Sicílie, summit představitelů zemí G7 a separé program pro jejich partnerky, na který Melania Trump oblékla tento kabátek s květinovou 3D výšivkou. Pocházel z ateliérů Dolce a Gabbana a vyšel na 51 500 $, což je podle CNN bez čtyř tisíců dolarů roční příjem průměrné americké rodiny. A i když se může jevit jako projev úcty, že první dáma na italském území obléká italskou značku, připomeňme, že návrháři Domenico Dolce a Stefano Gabbana jsou v módním světě vnímáni velmi kontroverzně. Důvodem jsou některé jejich výroky či reklamy, které vyznívají rasisticky.

Melania Trump
Melania Trump | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 8

V podpatcích na pomoc

Co na tom, že se Melania hned v letadle přezula do tenisek, tohle už jí na seznamu módních faux-pas zůstane. Na osmicentimetrových jehlách totiž vyrazila v roce 2017 se svým chotěm podpořit lidi v Texasu, který vlivem hurikánu Harvey postihly zničující záplavy. Kritické komentáře na sebe tehdy nenechaly dlouho čekat a Manolo Blahnik, autor lodiček, se nejspíš chytal za hlavu.

Melania Trump
Melania Trump | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 8

Příště radši bez klobouku

Melania Trump si potrpí na výrazné doplňky a pokrývky hlavy nejsou výjimkou. Velmi překvapil například outfit, který v roce 2018 zvolila na setkání s francouzským prezidentským párem. Luxusní bílý kostýmek od Michaela Korse tehdy doplnila kloboukem s širokou krempou, který měla navíc posazený tak, že jí takřka zakrýval oči. Tím však na sebe poutal veškerou pozornost, což nebylo taktní vůči hostující první dámě Brigitte Macron.

O pár měsíců později to opět první dáma schytala za necitlivou volbu pokrývky, tentokrát když při návštěvě Keni vyrazila na safari projížďku. Bílá čepice prý tvarem příliš nápadně evokovala helmy vojáků z období kolonialismu.

Melania Trump
Melania Trump | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 8

Zahradničení v Balmain košili

Předchůdkyně Melanie Trump, Michelle Obama, byla známa mimo jiné tím, že u Bílého domu založila zahradu, kde učila děti zahradničit a pěstovat zeleninu. Melania se rozhodla na hezkou tradici s dětmi navázat, jen si zřejmě neuvědomila, jak moc v tomto případě platí, že méně je více. Zatímco Michelle Obama tuto příležitost využívala i k tomu, aby se mohla ukázat v normálním světle, Melania sladila zahradní rukavičky s košilí Balmain, jejíž cena přesahuje 30 tisíc korun.

Melania Trump
Melania Trump | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 7 / 8

Pozor na rozparek

Melania Trump nikdy neriskovala trapas s délkou sukně, nakonec ji však zradil rozparek na kabátových šatech, které navíc oblékla u velmi vážné příležitosti. V červenci 2017 zaútočil střelec na baseballové hřiště v Alexandrii ve státě Virginie, kde se zrovna konal trénink. Zranil přitom i prominentního republikána Steva Scalise a několik dalších lidí. Prezidentský pár byl takto zachycen po návštěvě washingtonské nemocnice, kde se setkal se zraněnými.

Melania Trump
Melania Trump | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 8 / 8

Nacistická uniforma?

Rok 2020, nebo spíš 1940? Druhou variantu bohužel až příliš evokoval khaki kostýmek, který Melania Trump oblékla letos v srpnu na předvolební sjezd Republikánské strany. První dáma zde dokonce přednesla projev, ten však na rozdíl od outfitu zůstane zapomenut. Kostýmek připomínající nechvalně známou uniformu totiž upoutal pozornost dvojice, která provozuje populární kritický instagramový účet Diet Prada. Aby to bylo jasné všem, zveřejnili Tony Liu a Lindsey Schuyler fotomontáž, kde má navíc Melania Trump Hitlerovu čepici a také jeho knír.

Melania Trump
Melania Trump | Zdroj: Profimedia.cz