Street style v Londýně

Street style v Londýně Zdroj: Profimedia.cz

Styloví senioři mezi námi: Účet na Instagramu okouzluje mladou generaci

V módní komunitě minulý týden proběhla vlna sdílení fotografií z instagramového účtu Gramparents. Ten dokazuje, že i mezi nejstarší generací jsou lidé, kteří mohou mladou generaci inspirovat v oblékání, a že i ve stáří můžete být sakra cool. 

Jaký je rozdíl mezi módní influencerkou a seniorem, kteří mají oba na sobě bundu značky The North Face? Zatímco ona si ji koupila s vědomím, že jde o aktuálně trendy značku, on to nejspíš vůbec netuší a nosí ji, protože je praktická. A právě na podobných emocích či odhaleních (ano, i děda může mít v botníku tenisky New Balance Made in US) staví instagramový účet nazvaný Gramparents, jehož obsahem jsou nejrůzněji pořízené fotky seniorů, kteří mají jedno společné: Outfit, který má potenciál oslovit i mileniály nebo generaci Z.

Senioři zde přitom nepózují, vystupují jen jako náhodní kolemjdoucí, které někdo tajně vyfotil, nejčastěji zezadu či z boku. Anebo jako babičky a dědečkové, jejichž fotku zaslaly jejich děti či vnoučata, aby se pochlubily, že jejich prarodiče jsou taky cool. Výsledkem je unikátní „street style“, který má v konkurenci na Instagramu jednu nespornou výhodu, a to tu, že působí mile autenticky. Ne, tihle lidé si opravdu na nic nehrají.

Sdílení takového obsahu má navíc právě v této době svůj ohromný význam, jelikož na relativně mladém médiu (Instagram loni oslavil teprve deset let od svého vzniku) poutá pozornost k těm, kteří jsou nyní nejzranitelnější. A aniž by to bylo někde explicitně řečeno, připomíná nám, že senioři nejsou jen statistická čísla případů z nemocnic, ale především lidé, na kterých nám záleží a kteří umějí (a chtějí) žít.

Sledujte nás také na Instagramu!