Ashley Graham

Ashley Graham Zdroj: Profimedia.cz

Khloé Kardashian
Beyoncé
Hayden Panettiere
Celebrity, které návrháři nechtěli oblékat
Christina Hendricks
7
Fotogalerie

Slavné ženy přiznávají: Kvůli postavě mi návrháři nechtěli půjčovat šaty!

Celebrity mají jedno skvělé privilegium. Jakmile potřebují róbu na červený koberec, módní návrháři se zpravidla mohou přetrhnout, aby oblékly šaty právě jejich značky. Neplatí to ovšem pro všechny. Ty, které se svou postavou vymykají hollywoodskému ideálu, mají leckdy problém sehnat vůbec někoho, kdo by je oblékl. Koupit si šaty vlastní je přitom považováno za faux pas. 

Ačkoli v posledních pár letech proniká do módního světa diverzita (i kdyby jen v podobě kyprých tvarů Kim Kardashian), herečky, modelky a zpěvačky, které nemají americkou velikost 0 nebo 2, prožívají při výběru šatů na červený koberec svůj soukromý boj. Některé to řeší dietami, jiné raději sáhnou do vlastní peněženky anebo se spojí s méně věhlasnou značkou. A jsou i takové, které dříve chodily prosit do showroomů, ale dnes mohou návrháře odmítat. Přečtěte si jejich příběhy a zkušenosti.

Pokračování 2 / 7

Beyoncé

Beyoncé
Beyoncé | Zdroj: Profimedia.cz

Zatímco dnes by návrháři klidně stáli frontu, aby mohli obléknout Queen Bey na červený koberec, vždycky tomu tak nebylo. V době, kdy slavná zpěvačka ještě zpívala v dívčím uskupení Destiny's Child, neměly ona a její kolegyně na výběr, co se týče nabídek outfitů. „Luxusní značky se tehdy zrovna nepředháněly, aby mohly oblékat čtyři černošky s patřičnými křivkami. A my jsme si pro změnu nemohly dovolit šaty od designérů nebo dokonce z kolekcí haute couture. Moji mamku odmítly ve všech showroomech v New Yorku. Ale ona se, stejně jako moje babička, nevzdává. Společně s mým strýcem (budiž mu země lehká) vytvořila všechny naše první kostýmy, na které ručně přišívala stovky korálků a perliček – do každého detailu dala tolik lásky!“ prozradila Beyoncé ABC News.

Pokračování 3 / 7

Christina Hendricks

Christina Hendricks
Christina Hendricks | Zdroj: Profimedia.cz

Hvězda seriálu Šílenci z Manhattanu, která vizáží tak trochu připomíná Vicu Kerekes, má rovněž zkušenost s nezájmem módních návrhářů – nosí totiž velikost 42. „Všichni mi lichotí a říkají o mně hezké věci. Ale žádný návrhář ve městě mi nepůjčí šaty,“ říká herečka, kterou pánský magazín Esquire zvolil nejvíc sexy ženou planety. „Půjčují se pouze velikosti 34 a 36, takže neustále bojuju, kde seženu ty zatracené šaty.“ Ačkoli z módního světa se cítí být Christina v podstatě vyloučená, ten seriálový ji přijal bezpodmínečně a nikdy prý nečelila tlaku, že by měla zhubnout.

Pokračování 4 / 7

Ashley Graham

Ashley Graham
Ashley Graham | Zdroj: Profimedia.cz

Kyprá supermodelka, která je hvězdou nejen v plavkách před objektivem, ale i v sexy šatech na červeném koberci, ví o boji s výběrem šatů také své. „Najít tu správnou róbu na Oscary, to je pro holky jako já v podstatě samostatná disciplína,“ prozradila minulý rok na červeném koberci magazínu E!.

Pokračování 5 / 7

Khloé Kardashian

Khloé Kardashian
Khloé Kardashian | Zdroj: Profimedia.cz

Sestra slavnějších Kim a Kendall žila v jejich stínu, i co se týče oblékání. Minulý rok ovšem pocítila, jaké to je, když se o ni návrháři také zajímají. „Myslím si, že lidé z módního průmyslu a i lidé obecně si mě všímají víc teď, když se mi podařilo zhubnout,“ řekla Khloé magazínu Harper's Bazaar. „Dokonce ani na focení jsem nikdy neměla moc na výběr. Stylisté si vždycky víc všímali mých sester, zatímco já jsem pro ně vždy představovala víc práce anebo v mé velikosti zkrátka nic neměli.“

Pokračování 6 / 7

Octavia Spencer

Octavia Spencer
Octavia Spencer | Zdroj: Profimedia.cz

Octavia byla v roce 2012 nominovaná na Zlatý glóbus za svou roli ve filmu Černobílý svět. To znamená, že na červeném koberci měla v podstatě zajištěnou pozornost předem. Neznamená to však, že by toho návrháři nějak chtěli využít. „Jsem prostě malá boubelatá holka. Je těžké pro mě najít šaty pro takovouhle příležitost. Řeknu vám, cítím se pod tlakem,“ svěřila se tehdy reportérům. Nakonec oblékla světle fialové šaty z dílny japonského návrháře Tadashiho Shoji. A Zlatý glóbus získala stejně jako o dva měsíce později Oscara.

Pokračování 7 / 7

Hayden Panettiere

Hayden Panettiere
Hayden Panettiere | Zdroj: Profimedia.cz

Drobná herečka, která je známá především ze seriálu Hrdinové a Nashville, neměla trable ani tak kvůli postavě, jako spíš kvůli striktnímu přístupu návrhářů. Když si před třemi lety chtěla půjčit šaty na Zlaté glóby od Toma Forda, odmítl ji s tím, že už obléká někoho jiného. Hayden se ovšem nedala a vysněné šaty od známého návrháře si koupila za své. „Můžu si je nechat, což mi přijde skoro divné. Nemusím se bát, že se hned následující den někdo zjeví u mých dveří s tím, ať je laskavě vrátím.“ Místo toho dostala Hayden druhý den kytici růží se vzkazem, že vypadala nádherně. Podepsán Tom Ford.