.

. Zdroj: Instagram @the12ishstyle

.
.
.
.
.
9
Fotogalerie

Šijte oblečení i v mé velikosti, burcuje blogerka módní značky

Také se vám stalo, že jste se zamilovala do nějakého módního kousku, ale vaše velikost nebyla dostupná? Ne že by byla vyprodaná, zkrátka žádná taková velikost (ať už menší nebo větší), která by vám perfektně seděla přes prsa/zadek/boky, ani nikdy vyrobená nebyla. Plus-size blogerka Katie Sturino si řekla, že už toho má dost, a rozhodla se některým značkám demonstrovat, jak frustrující a nesmyslné může být jejich číslování. 

Katie Sturino, autorka blogu The 12ish Style, je známá tím, že na Instagramu pod hashtagem #supersizethelook zveřejňuje vedle outfitů celebrit svoje plus-size verze, aby dokázala, že i ženy s většími velikostmi se mohou oblékat jako vévodkyně Meghan, modelka Gigi Hadid nebo módní ikona Alexa Chung.

Před třemi týdny jí však došla trpělivost a zveřejnila fotografii, jak se (ne)oblékla do leopardích šatů Alice & Olivia. „Miluju tyhle zavinovací šaty a ráda bych je měla v mé velikosti. Pojďme dát návrhářům na vědomí, že i my chceme nosit jejich věci. Použijte k tomu hashtag #makemysize,“ vybídla Katie své fanoušky.

#MakeMySize @aliceandolivia 🍒🐆 I love this leopard wrap dress and I’d love to wear it in my size. Let’s let designers know we want to wear their clothes too. Use the #makemysize when you want to let ‘Em know!!

Příspěvek sdílený Katie Sturino (@the12ishstyle),Srp 15, 2018 v 12:08 PDT

Pod palbu se dostala zejména zmíněná značka, která na tento post zareagovala doporučením, aby si Katie raději vybrala separé sukni a top, že ty určitě oblékne. Katie však odepsala, že od Alice & Olivie neoblékne zhola nic, protože i když značka disponuje velikostí 12 (americká obdoba velikosti 42), její rozměry odpovídají mnohem menší velikosti.

Protože Katie Sturino rozpoutala zajímavou diskusi, rozhodla se nenechat tohle téma spát a záhy zveřejnila další pokus dostat se do šatů, tentokrát ze Zary, která podle ní kraluje všem značkám, kvůli nimž se v převlékací kabince pokaždé cítí mizerně. „Tohle je velikost XL a já nemůžu dát dolů ruce, abych se aspoň pokusila zapnout knoflíky.“

@zara is at the top of the #MakeMySize list bc they have been making me feel bad in the fitting room for years. In fact, I stopped even trying about 6 years ago. Went in today, same deal. This is an XL and I can’t get my arms down let alone try to close the front. You guys called out @zara a lot in the comments, so thank you!!! Keep tagging and posting your frustrated photos! (Ps this one is for you @alexmichaelmay 💋)

Příspěvek sdílený Katie Sturino (@the12ishstyle),Srp 21, 2018 v 1:25 PDT

A do třetice se Katie pokusila obléknout džíny The Frame ve velikosti 32 (XL)– opět se nedostala ani k zapínání. Jasně, je tu spousta značek, které naopak jdou cestou přidávání větších i menších velikostí (například Madewell, kterou koupíte i na Zalando.cz, má nově velikosti od 30 do 48, na Asosu seženete v sekci Curve i velikost 56). A rozhodně se každá značka nemusí snažit uspokojit tak široké spektrum zákazníků.

Na druhou stranu, když má člověk u většiny značek velikost L, je opravdu silně frustrující zjistit, že v kabince jiného obchodu neoblékne ani XL. Na to, jak vypadá Katie v modelech celebrit, se podívejte do galerie.

You guys, I can’t stop!!! I’ve hit my limit with designers who don’t consider my body type! Please post your frustrated fitting room selfies and the styles you wish were available to you with the #MakeMySize hashtag...they are listening...let them know❤️ (these are @frame jeans size 32/XL/14) PS: thought I’d give you a break from my bra being exposed😂 PS if you want jeans that DO fit check out my @jcrew post! They go up to a 37!

Příspěvek sdílený Katie Sturino (@the12ishstyle),Srp 23, 2018 v 5:17 PDT