Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Adam Balažovič/BPŽ

Seriál První republika se vrací! Těšte se na nové postavy a mnohem více napětí

Fanoušci dobového seriálu První republika se brzy dočkají pokračování. Už 8. září můžete na České televizi vidět první díl. My už jsme ho viděli a víme, co vás čeká. Tak vám něco málo prozradíme. 

Děj druhé série se odehrává po osmi letech, tedy v roce 1928. Jaroslav Valenta v podání Jiřího Vyorálka je předčasně propuštěn z vězení a vrací se zpět domů. Klára žije s jeho bratrem Vladimírem, který také vede rodinnou firmu. Hned v prvním díle se Jaroslav seznámí s jejich pohlednou služebnou Marií, kterou hraje Kristýna Liška Boková, a od první chvíle je jasné, že tihle dva jsou si navzájem velmi sympatičtí.

Z Jaroslavových dcer jsou už dospělé slečny. Irena závodí v autech, i když je to čistě mužská záležitost, a vzdoruje Kláře, Vladimírovi i celé společnosti. Hned v prvním díle uvidíte, jak nebezpečný její koníček je. Navíc se pak sblíží s mužem, o kterém nemá ani tušení, jak moc by mohl být nebezpečný. Eliška je pravý opak. Studuje medicínu a vdala se za svou dětskou lásku Vojtu. Jenže v prvním díle má vizi, podle které usoudí, že Vladimír je zodpovědný za smrt jednoho muže. Dospělou Irenu hraje Anna Fialová, Elišku nepříliš známá Brigita Cmuntová.

Do děje zasáhne i mnoho nových postav. Například Jan Anderle (Vladimír Polívka), mladý poručík a automobilový závodník, který se zamiluje do Ireny, nebo Hans von Lippi (Stanislav Majer), tvrdý obchodník z významné německé rodiny.

My vám ještě prozradíme, že hned v prvním díle dojde k vraždě, a tak je více než jasné, že o napětí a intriky rozhodně nebude nouze. Podle režiséra Bisera A. Arichteva je druhá série o hodně temnější. Láska, která hrála v první sérii velkou roli, je tentokrát postavena do pozadí. Máme se rozhodně na co těšit!