Vera Wang

Vera Wang Zdroj: Profimedia.cz

Vera Wang
Vera Wang založila svou svatební linii White by Vera Wang ve 40 letech
Takhle se Vera Wang prezentuje na Instagramu
Vera Wang
5
Fotogalerie

Sedmdesátiletá návrhářka Vera Wang: Proč se retušuje, aby vypadala na 17?

Módní návrhářka Vera Wang se nás na svém Instagramu snaží přesvědčit, že lze zastavit čas. Máme jí to ale věřit?

Když jste si před 3. květnem zadali do vyhledávače jméno Vera Wang, nabídl vám především obrázky jejích svatebních šatů –⁠ newyorská designérka čínského původu je totiž svou svatební linií proslulá a její róby si zahrály ve filmu Válka nevěst nebo třeba v seriálech Sex ve městě a Gossip Girl. Jméno Vera Wang bylo zkrátka až donedávna synonymem luxusních svatebních šatů, o kterých sní nevěsty (nejen) po celé Americe a Číně.

Vera Wang založila svou svatební linii White by Vera Wang ve 40 letech
Vera Wang založila svou svatební linii White by Vera Wang ve 40 letech | Zdroj: Profimedia.cz

Pak ale přišla karanténa, kterou módní návrhářka trávila ve svém domě v Miami Beach. A jako řada jiných tvůrců se rozhodla představit svou kolekci v domácích kulisách. Za modelku si zvolila sama sebe a virální senzace byla na světě. Vera Wang totiž 27. června oslaví 71. narozeniny, na fotografiích ale vypadá, jako by jí bylo spíš 17. Alabastrová kůže bez jediné vrásečky či chybičky, náznak poctivých břišáků, ultra štíhlé a dokonale hladké nohy... Je vůbec tohle možné?

Vera Wang je bezesporu štíhlá žena, která nevypadá na svůj věk. Vypadá klidně na padesát, s přimhouřením očí na pětačtyřicet. K ultra mladistvému vzhledu jí však na fotografiích nejspíš dopomohlo nejen lichotivé světlo, ale i retušovací aplikace nebo filtry. Ty jsou v posledních dvou letech čím dál sofistikovanější, v podstatě se stávají samozřejmou součástí focení či natáčení na Instagram, kde si přímo ve Stories můžete vybrat z mnoha možností – tato sociální síť totiž umožňuje komukoli vytvořit si vlastní filtr a sdílet ho s ostatními.

Instagram tak pod vlajkou kreativity dává čím dál větší prostor pro nejrůznější upravování reality (říká se tomu augmented reality). Může přitom jít o nejrůznější bláznivé filtry, které vaši tvář promění v čarodějnici nebo vás nalíčí. Anebo vaši pleť velmi nenápadně a vkusně zbaví všech nedostatků a perfektně ji sjednotí do jednoho tónu. Vera Wang by se možná bránila, že jsou za jejím vzhledem opravdu jen geny, cvičení a sluníčko, které její pleť hezky rozzářilo. S filtry zkrátka není zvykem se svěřovat, podobně jako s výplněmi rtů.

Vera Wang má nicméně za sebou i jeden retušovací trapas – v roce 2013 nechala modelku v šatech pro družičky ve svém lookbooku zeštíhlit natolik, že měla hlavu širší než pas. Vzpomeňte si i na tohle, až budete příště „projíždět“ její Instagram a žasnout, jak to ta dáma dělá.

Vera Wang
Vera Wang | Zdroj: Profimedia.cz