Video placeholde

Proč princezna Diana přestala nosit oblíbené modré linky?

Od smrti princezny Diany uplynulo už dvacet let, ale její specifické líčení, kterému dlouhou dobu dominovaly nebesky modré oční linky a výrazná tvářenka, si všichni dokonale pamatujeme. Proč ale na počátku 90. let od oblíbených modrých linek ustoupila? 

Za změnou princezniny vizáže tehdy stála světoznámá make-up artistka Mary Greenwell, které jsou věrné i hvězdy jako Naomi Campbell nebo Victoria Beckham. Slavná vizážistka poradila princezně Dianě, že by měla vyměnit modré oční linky za jiný, méně nápadný odstín.

Doporučila jí béžové a hnědé oční linky, díky kterým podle ní mnohem více vynikly Dianiny krásné zasněné oči. Sama princezna si pak oba odstíny oblíbila a výrazné modré linky ze své kosmetické šperkovnice nadobro vyřadila.

To byla ovšem jediná změna, kterou Mary Greenwell Dianě poradila. "U ženy jejího postavení nebylo vhodné ze dne na den výrazně změnit vizáž, na kterou byl prakticky celý svět zvyklý," řekla v nedávném rozhovoru pro Yahoo. Zároveň prozradila, že Diana milovala líčení a toužila experimentovat s barevnými stíny i rtěnkami. Jako příslušnice královské rodiny se však musela spokojit se střídmým make-upem, který alespoň podtrhl její přirozenou krásu. Své nejoblíbenější šminky – řasenky – si však upřít nenechala!