Mint Market

Mint Market Zdroj: archiv Mint Market

Pražský Mint Market: Prodejci, které stojí za to znát!

Přijďte každý víkend do Holešovic podpořit české tvůrce, obohatit svůj šatník o jedinečné kousky a třeba i nakoupit nějaké vánoční dárky. Vybraly jsme pro vás šest prodejců, které si zamilujete. Všechny najdete 8.–10. prosince 20. ročníku MINT: Prague Fashion Marketu. Tři z nich ovšem každý víkend i v holešovické MINT: POP UP HALL 13.

La Bum – materiály, které neškodí

Šárka, majitelka značky, šije tašky, kabelky, pouzdra i doplňky do domácnosti. A protože miluje materiály, vytváří vlastní kolekce látek. Kromě nich také pracuje s omyvatelným papírem, který je 100% recyklovatelný a vyrobený z celulózy, která vzniká z odpadního dřeva. V jejím repertoáru jsou i pletené doplňky, na které používá takzvanou etickou vlnu, která vzniká recyklací z přebytku látek z módního průmyslu.

Mint Market
Mint Market | Zdroj: archiv Mint Market

Helena Bedrnová – kreativní móda s důrazem na detail

Na Mint Marketu najdete i stánek módní návrhářky, která se specializuje na dámskou kreativní módu. V jejím repertoáru dominují nadčasové kabáty s neobvyklými detaily, zajímavé topy s vizuálními efekty nebo šaty s důrazem na specifický střih. Kromě oblečení vyrábí také extravagantní doplňky jako třeba šály, pásky nebo kabelky.

Mint Market
Mint Market | Zdroj: archiv Mint Market

Smilekids – móda pro malé princezny

Když vyrazíte na Mint Market i s dětmi, rozhodně to není žádný problém. Každá malá princezna se zcela jistě zamiluje do dětského oblečení Smilekids. Každý model se šije v limitovaném počtu, z kvalitních látek a každá kolekce následuje aktuální módní trendy.

Mint Market
Mint Market | Zdroj: archiv Mint Market

Tyto tři prodejce najdete každý víkend v pražské holešovické tržnici. V hale číslo 13 již od loňského roku pravidelně funguje MINT: Weekend Market inspirovaný trhy v Bangkoku a v londýnském Camden Town. Místo plné autorského designu, módy, delikates, dobré kávy a hlavně skvělé atmosféry. Od konce září je hala 13 přeměněna na alternativní obchodní dům s názvem MINT: POP UP HALL 13.

Holešovickou halu můžete navštívit každý pátek a sobotu.

Kromě toho se 8.–10. prosince můžete těšit na 20. ročník MINT: Prague Fashion Market, který si podle pořadatelů zasloužil nějaké pořádně vypečené místo. Druhý víkend v prosinci se proto Kampus v Hybernské ulici promění v obrovský trh! A tady jsou naše tipy na prodejce, které byste určitě neměli minout!

ArtGi – móda do ulic, která promlouvá

Za značkou stojí Ivana Mifková, šperkařka a zakladatelka ostravského concept storu TY IDENTITY. Její oblečení je jedinečné tím, že v něm hlavní roli hraje geometrie. Ta se promítá nejen v grafických aplikacích, ale také ve střihu. Klade důraz na kvalitní materiály, čisté linie a také na detaily! Nejvíce oblečení vytváří pro ženy, občas se najde i něco pro muže nebo unisexové kousky.

Mint Market
Mint Market | Zdroj: archiv Mint Market

Šárka Strnadová – v hlavní roli pohodlí

Kreativní designérka vytváří dámské i unisexové oblečení z přírodních materiálů a především v malém množství, takže se nemusíte bát, že stejný kousek bude mít půlka města. Naopak si zakládá na tom, že žádné oblečení z její tvorby není totožné. Hlavní roli v jejích kolekcích hraje praktičnost a pohodlí. "Nemusíte mít skříň plnou nesmyslů, stačí 20 základních a nadčasových kousků a obléknete se na každou příležitost," říká Šárka.

Mint Market
Mint Market | Zdroj: archiv Mint Market

Jaroslava – nadčasová úpletová móda

Jak už název značky napovídá, tvůrcem je Jaroslava Procházková, která má za sebou řadu zkušeností v zahraničí. Například studovala Saint Martin's School of Art v Londýně, kde získala titul Master of Art v oblasti Fashion design. Také díky tomu dnes může vytvářet úpletovou módu, která je nadčasová, barevná a především kvalitně zpracovaná.

Mint Market
Mint Market | Zdroj: archiv Mint Market

Více informací se dozvíte ZDE!