Vůně na ta správná místa

Vůně na ta správná místa Zdroj: shutterstock.com

Parfém je (ne)jen odrazem naší osobnosti

Historie parfémů sahá až do roku 2160 před naším letopočtem. V té době se vyráběly jak vonné oleje, tak masti. Do olivového nebo sezamového oleje mistři svého umění namáčeli okvětní plátky a díky přidanému tuku, se zachovala jejich vůně. Od té doby se svět změnil k nepoznání, ovšem nejoblíbenější vonné ingredience se využívají dodnes: růže, lotosové květy, ambra, pivoňka, ibišek a jasmín. 

Vlastníte svou oblíbenou lahvičku, která nedomyslitelně podtrhuje vaši jedinečnost, nebo hledáte osudovou vůni?

Určitě znáte ten pocit, když po ulici projde někdo, kdo vám parfémem připomene milovaného člověka. Někoho, koho klidně už několik let nemáte ve svém životě. Vůně probouzí naše smysly a s nimi silné emoce. Zároveň nás provází celým naším životem, protože dokreslují konkrétní a jedinečnou podobu míst, která navštěvujeme. Náš domov, chata, příroda nebo oblíbená kavárna. Jedním z vůbec nejvýstižnějších příkladů je láska. Podobu vůně na sebe bere láska k naším milovaným. Jen si vzpomeňte, jaký specifický parfém používají vaši milovaní. Určitě si konkrétní vůni k někomu dokážete přiřadit.

Vůně na ta správná místa
Vůně na ta správná místa | Zdroj: shutterstock.com

Najít rovnováhu

Objevit ideální kombinaci všech vůní není vůbec snadný úkol. Některé se k sobě nehodí, jiné se zase vzájemně přebíjejí. Firmy po celém světě znovuobjevují dávná tajemství vhodných kombinací, aby dosáhly těch vůní, které člověku zůstanou v paměti a očarují ho. Tak trochu jako hledání ideálních chutí při vaření, nemyslíte? Parfém může vystihnout momentální fázi našeho života i odlišné nálady. Jiné vůně se hodí k dívce a jiné k dámě. Jiné k období léta a jiné k mrazivé zimě.

Video placeholde

Ženský temperament i jemnost

Toaletní voda Jimmy Choo L’EAU je stejně jako my ženy svůdná, dynamická a dobrodružná. Její druhá tvář, která podtrhne podstatu ženy je zároveň provokativní i jemná… výrazná i velmi elegantní… Dvojí stránka ženy podle Jimmy Choo je dokonale vyjádřená právě ve vůni L’EAU, působivé vůni se svobodným duchem. Je opravdovým vyjádřením soudobé ženskosti: tato vůně otevírá novou kapitolu v historii vůní Jimmy Choo a řadí vůni L'EAU mezi kultovní typické doplňky Jimmy Choo.

Vysoké tóny: bergamot a květy ibišku

Střední tóny: nektarinka a pivoňka

Nízké tóny: cedrové dřevo a pižmo

..
.. | Zdroj: Sephora

„Vůně Jimmy Choo L’Eau zachycuje delikátní vůni osvěžujícího květu ibišku v kombinaci se zářivými ovocnými, dřevitými vůněmi a odhaluje zářivou a ženskou smyslnost." popisuje parfumérka a tvůrkyně vůně.

Cena: 1.500 Kč/40 ml, 1.990 Kč/60 ml, 2.700 Kč/90 ml