Minisérie Pam & Tommy přiblíží bouřlivý vztah bubeníka Mötley Crüe Tommyho Lee a sexbomby Pamely Anderson.

Minisérie Pam & Tommy přiblíží bouřlivý vztah bubeníka Mötley Crüe Tommyho Lee a sexbomby Pamely Anderson. Zdroj: Hulu

Tommy a Pamela se vzali v roce 1995 poté, co se znali 96 hodin. Obřad proběhl na pláži a nevěsta byla v bikinách. Během líbánek pak vznikla dnes již proslulá sex tape, kterou pár někdo ukradl a rychle vypustil do světa.
Pamelu hraje k nepoznání namaskovaná Lily James, Tommyho ztvárnil herec Sebastian Stan.
To je ale podoba! Podívejte se na slavné páry ve skutečnosti a filmu.
Co byli Pamela a Tommy pro 90. léta, to byli Elizabeth Taylor a Richard Burton pro léta šedesátá. O jejich lásce pojednává snímek Liz a Dick z roku 2012.
Ti dva se seznámili při natáčení Kleopatry, ona vdaná, on ženatý. Rozvedli se se svými protějšky a vzali se v roce 1964.
25
Fotogalerie

Pam a Tommy, Liz a Dick: Slavné lásky ve filmu. Jak to bylo doopravdy?

Rocková hvězda a sexbomba, to nemůže skončit dobře. Očekávaná minisérie o bouřlivém vztahu Pamely Anderson a Tommyho Lee diváky mimo jiné láká díky úžasné podobě mezi skutečnými milenci a jejich hereckými představiteli. Není to samozřejmě poprvé, kdy se filmařům podařilo na plátno velmi věrohodně převést slavný milostný příběh.

Láska si nevybírá a někdy dokáže být pěkně destruktivní. O tom by své mohli vyprávět Pamela Anderson, blonďatá sexbomba, jako herečka známá hlavně v červených plavkách a ze seriálu Pobřežní hlídka a její osudový muž, Tommy Lee, bubeník kapely Mötley Crüe. Tihle dva se potkali v únoru roku 1995. Okamžitě si navzájem propadli a za pouhých 96 hodin si řekli své ano. Na pláži. V bikinách. Prostě romantika. Matka nevěsty se o sňatku dcery dozvěděla až ze stránek magazínu People. Pro Pamelu to bylo první manželství, pro Tommyho už druhé; před Pam žil sedm let s blondýnou číslo jedna – s herečkou Heather Locklear.

TIP NA VIDEO: Připomeňte si znělku seriálu Pobřežní hlídka

Video placeholde

Ačkoliv by se mohlo zdát, že když si někoho vezmete jen čtyři dny po vašem prvním setkání, vztah moc dlouho nevydrží, Pamela a Tommy se vlastně docela překonali. Vydrželi spolu tři roky a upletli si dvě děti; dva syny, Brandona Thomase a Dylana Jaggera. Rozhodně to ale nebyl pohodový svazek. Za fyzické napadení manželky se Tommy Lee dostal před porotu a byl odsouzen k šesti měsícům vězení.

I po definitivním úředním rozchodu se spolu ti dva ještě nějaký čas scházeli a zase divoce rozcházeli. Koneckonců, jejich osobní drama plnilo stránky bulvárních časopisů celou druhou polovinu 90. let a i díky dnes už proslulé sex tape, kterou spolu natočili, společně vytvořili jakýsi živoucí symbol své doby.

O této slavné lásce pojednává očekávaná osmidílná minisérie Pam & Tommy, za kterou stojí společnost Hulu s Lily James a Sebastianem Stanem v rolích ústředního páru. Britská herečka James je namaskovaná k nepoznání a od skutečné Pamely se téměř neliší. A na Stanovi, kterého můžete znát jako Buckyho z marvelovských filmů o Kapitánovi Amerika, se maskéři také vyřádili.

Kdy bude seriál k vidění, to zatím není jisté. 30. července 2021 totiž v Los Angeles teprve skončilo natáčení. Už teď se na to ale těšíme. Co vy? Pokud vás lákají skutečné osudy slavných milenců, inspirujte se v následující galerii. Vybrali jsem několik snímků, kterým se převod reality na stříbrné plátno opravdu povedl.

Fotogalerie: Pamela, Tommy a ti další aneb Slavné romance ve filmu

Pam a Tommy, Liz a Dick: Slavné lásky ve filmu. Jak to bylo doopravdy?

Minisérie Pam & Tommy přiblíží bouřlivý vztah bubeníka Mötley Crüe Tommyho Lee a sexbomby Pamely Anderson.
Minisérie Pam & Tommy přiblíží bouřlivý vztah bubeníka Mötley Crüe Tommyho Lee a sexbomby Pamely Anderson. | Zdroj: Hulu
Tommy a Pamela se vzali v roce 1995 poté, co se znali 96 hodin. Obřad proběhl na pláži a nevěsta byla v bikinách. Během líbánek pak vznikla dnes již proslulá sex tape, kterou pár někdo ukradl a rychle vypustil do světa.
Tommy a Pamela se vzali v roce 1995 poté, co se znali 96 hodin. Obřad proběhl na pláži a nevěsta byla v bikinách. Během líbánek pak vznikla dnes již proslulá sex tape, kterou pár někdo ukradl a rychle vypustil do světa. | Zdroj: Profimedia.cz
Pamelu hraje k nepoznání namaskovaná Lily James, Tommyho ztvárnil herec Sebastian Stan.
Pamelu hraje k nepoznání namaskovaná Lily James, Tommyho ztvárnil herec Sebastian Stan. | Zdroj: Hulu
To je ale podoba! Podívejte se na slavné páry ve skutečnosti a filmu.
To je ale podoba! Podívejte se na slavné páry ve skutečnosti a filmu. | Zdroj: Hulu, Profimedia.cz
Co byli Pamela a Tommy pro 90. léta, to byli Elizabeth Taylor a Richard Burton pro léta šedesátá. O jejich lásce pojednává snímek Liz a Dick z roku 2012.
Co byli Pamela a Tommy pro 90. léta, to byli Elizabeth Taylor a Richard Burton pro léta šedesátá. O jejich lásce pojednává snímek Liz a Dick z roku 2012. | Zdroj: Lifetime Television
Ti dva se seznámili při natáčení Kleopatry, ona vdaná, on ženatý. Rozvedli se se svými protějšky a vzali se v roce 1964.
Ti dva se seznámili při natáčení Kleopatry, ona vdaná, on ženatý. Rozvedli se se svými protějšky a vzali se v roce 1964. | Zdroj: 20th Century Fox
Ve filmu Liz a Dick si Taylor zahrála hollywoodská průšvihářka Lindsay Lohan a Burtona ztvárnil Grant Bowler.
Ve filmu Liz a Dick si Taylor zahrála hollywoodská průšvihářka Lindsay Lohan a Burtona ztvárnil Grant Bowler. | Zdroj: Lifetime Television
Křehká labuť a slon. Frida Kahlo a Diego Rivera tvořili vizuálně nesourodý pár, jejich vzájemná láska ale byla silná, divoká a celoživotní, a to i když jim první manželství nevydrželo. Znovu se vzali už rok po rozvodu.
Křehká labuť a slon. Frida Kahlo a Diego Rivera tvořili vizuálně nesourodý pár, jejich vzájemná láska ale byla silná, divoká a celoživotní, a to i když jim první manželství nevydrželo. Znovu se vzali už rok po rozvodu. | Zdroj: Wikimedia Commons, Volné dílo, foto: Carl Van Vechten
Ve filmu Frida hraje mexickou malířku výborná Salma Hayek. Jejího osudového muže Diega ztvárnil Alfred Molina.
Ve filmu Frida hraje mexickou malířku výborná Salma Hayek. Jejího osudového muže Diega ztvárnil Alfred Molina. | Zdroj: Miramax Films
Příběh o tom, jak loajalita jedné ženy zachránila ztraceného muže před jeho démony. Příběh lásky Johnnyho Cashe a June Carter je pravou legendou o lásce.
Příběh o tom, jak loajalita jedné ženy zachránila ztraceného muže před jeho démony. Příběh lásky Johnnyho Cashe a June Carter je pravou legendou o lásce. | Zdroj: Wikimedia Commons, Volné dílo, foto: Joel Baldwin – LOOK Magazine
Elizabeth a Richard spolu vydrželi 10 let. Už o necelém roce se ale vzali podruhé. Tentokrát to fungovalo jen několik měsíců.
Elizabeth a Richard spolu vydrželi 10 let. Už o necelém roce se ale vzali podruhé. Tentokrát to fungovalo jen několik měsíců. | Zdroj: Metro-Goldwyn-Mayer
Mildred a Richard Lovingovi mohli být zcela obyčejným párem, kdyby žili v jiné době. Prosluli totiž tím, že v 60. letech žalovali stát Virginie kvůli zákonu, který zakazoval manželství mezi bělochy a černochy a na jehož základě byli manželé zatčeni a odsouzeni k ročnímu pobytu ve vězení. Zamilovaní spor vyhráli.
Mildred a Richard Lovingovi mohli být zcela obyčejným párem, kdyby žili v jiné době. Prosluli totiž tím, že v 60. letech žalovali stát Virginie kvůli zákonu, který zakazoval manželství mezi bělochy a černochy a na jehož základě byli manželé zatčeni a odsouzeni k ročnímu pobytu ve vězení. Zamilovaní spor vyhráli. | Zdroj: Wikimedia Commons, Bettmann/Corbis via New York Times, Fair Use
Jejich příběh ožil roku 2005 díky snímku Jamese Mangolda Walk the Line. Cashe hrál Joaquin Phoenix, jeho osudovou ženu ztvárnila Reese Witherspoon
Jejich příběh ožil roku 2005 díky snímku Jamese Mangolda Walk the Line. Cashe hrál Joaquin Phoenix, jeho osudovou ženu ztvárnila Reese Witherspoon | Zdroj: 20th Century Fox
Jejich komplikovaný boj za rovnoprávnost a lásku na stříbrné plátno převedl snímek Lovingovi z roku 2016. Mildred hraje Ruth Negga, Richarda zase Joel Edgerton.
Jejich komplikovaný boj za rovnoprávnost a lásku na stříbrné plátno převedl snímek Lovingovi z roku 2016. Mildred hraje Ruth Negga, Richarda zase Joel Edgerton. | Zdroj: Big Beach Films
Když Paul Verlaine potkal mladíka jménem Arthur Rimbaud, propadl jeho talentu i osobnímu kouzlu, ačkoliv byl ženatý. Se ženou, samozřejmě. Manželství skončilo rozlukou. Dva básníci spolu začali žít, jejich slavná literární romance vydržela necelé dva roky a vyústila v hádku, během níž Verlaine prostřelil Rimbaudovi zápěstí.
Když Paul Verlaine potkal mladíka jménem Arthur Rimbaud, propadl jeho talentu i osobnímu kouzlu, ačkoliv byl ženatý. Se ženou, samozřejmě. Manželství skončilo rozlukou. Dva básníci spolu začali žít, jejich slavná literární romance vydržela necelé dva roky a vyústila v hádku, během níž Verlaine prostřelil Rimbaudovi zápěstí. | Zdroj: Wikimedia Commons, Volné dílo
Ve film Hemingway a Gellhornová ztvárnili Clive Owen a Nicole Kidman, jak už název napovídá, slavného spisovatele a jeho třetí manželku.
Ve film Hemingway a Gellhornová ztvárnili Clive Owen a Nicole Kidman, jak už název napovídá, slavného spisovatele a jeho třetí manželku. | Zdroj: Home Box Office (HBO)
Film Agineszky Holland Úplné zatmění o vztahu Rimbauda a Verlaina pojednává. Staršího z mužů hraje David Thewlis, mladšího Leonardo DiCaprio.
Film Agineszky Holland Úplné zatmění o vztahu Rimbauda a Verlaina pojednává. Staršího z mužů hraje David Thewlis, mladšího Leonardo DiCaprio. | Zdroj: Capitol Films
Gellhorn byla válečná zpravodajka. S Hemingwayem ji nejprve spojil vášnivý románek, pak Sedmiletá španělská válka a nakonec pětileté manželství. Společně patřili k nejvlivnějším árům své doby.
Gellhorn byla válečná zpravodajka. S Hemingwayem ji nejprve spojil vášnivý románek, pak Sedmiletá španělská válka a nakonec pětileté manželství. Společně patřili k nejvlivnějším árům své doby. | Zdroj: Home Boy Office (HBO)
Skuteční Martha Gellhorn a Ernest Hemingway pózují s čínským generálem Yu Hanmouem.
Skuteční Martha Gellhorn a Ernest Hemingway pózují s čínským generálem Yu Hanmouem. | Zdroj: Wikimedia Commons, volné dílo
Oscarový snímek Vzpomínky na Afriku vychází z pamětí dánské spisovatelky Karen Blixen.
Oscarový snímek Vzpomínky na Afriku vychází z pamětí dánské spisovatelky Karen Blixen. | Zdroj: Universal Pictures
Skutečná Blixen se provdala za bratra muže, kterého milovala, barona Brora Blixena. Odstěhovala se s ním do Keni, kde manžel ženu velmi brzy začal podvádět a dokonce ji nakazil syfilidou.
Skutečná Blixen se provdala za bratra muže, kterého milovala, barona Brora Blixena. Odstěhovala se s ním do Keni, kde manžel ženu velmi brzy začal podvádět a dokonce ji nakazil syfilidou. | Zdroj: Wikimedia Commons, Volné dílo, foto: Sophus Juncker-Jensen
Vykoupení pro ni představoval vztah s Denysem Finchem Hattonem. Svobodomyslný lovec a dobrodruh dal Karen to, po čem celý život toužila. Po rozvodu s Blixenem začala Karen s Denysem žít, jejich společný svět nicméně zničila tragická nehoda.
Vykoupení pro ni představoval vztah s Denysem Finchem Hattonem. Svobodomyslný lovec a dobrodruh dal Karen to, po čem celý život toužila. Po rozvodu s Blixenem začala Karen s Denysem žít, jejich společný svět nicméně zničila tragická nehoda. | Zdroj: Wikimedia Commons, Volné dílo
Na stříbrném plátně Blixen skvěle zpodobnila herečka Meryl Streep.
Na stříbrném plátně Blixen skvěle zpodobnila herečka Meryl Streep. | Zdroj: Universal Pictures
Připomeňte si úvodní znělku legendárního seriálu Pobřežní hlídka
Připomeňte si úvodní znělku legendárního seriálu Pobřežní hlídka | Zdroj: Profimedia.cz
Filmový Hutton s tváří Roberta Redforda si co do šarmu s tím skutečným v ničem nezadá.
Filmový Hutton s tváří Roberta Redforda si co do šarmu s tím skutečným v ničem nezadá. | Zdroj: Universal Pictures