Nové sady emotikonů od Apple bychom se měli dočkat na podzim

Nové sady emotikonů od Apple bychom se měli dočkat na podzim Zdroj: Apple/Emojipedia

Nové emotikony přicházejí: Těšte se na plameňáka, vafle a možná i na Karla Gotta!

Také občas marně hledáte vhodný emotikon, protože ho zkrátka ještě nikdo nevytvořil? Anebo váš štve, že postavy v páru mají pouze žluté hlavy? S tím je konec! Přivítejte nové emotikony, kterých se už brzy dočkáme!

Společnost Apple minulý týden, u příležitosti světového dne Emoji, představila novou sadu emotikonů, která bude k mání na podzim tohoto roku. Potěší pár novými emotikony jídla (vafle, česnek...), exotických zvířat (plameňák, orangutan...), ale hlavně konečně řeší párové postavy, které byly doposud k dispozici pouze se žlutými hlavami.

A řeší to ve velkém stylu! Nově totiž budete mít u postav, které se drží za ruku, na výběr z neuvěřitelných šestapadesáti kombinací pohlaví či barvy pleti. Přibudou také emotikony poukazující na hendikepované lidi, jako jsou asistenční pes, bionické končetiny, znaková řeč, naslouchátko nebo postavy s bílou hůlkou a na vozíku. Jak to bude u emotikonů znázorňujících rodinu, totiž jestli také konečně dostanou jinou než žlutou barvu, zatím není jasné.

Postavy, které se drží za ruce, budou k mání v 56 kombinacích pohlaví a barvy pleti
Postavy, které se drží za ruce, budou k mání v 56 kombinacích pohlaví a barvy pleti | Zdroj: Apple/Emojipedia

Specifickou sadu emotikonů pro Čechy představila o měsíc dříve také grafička a ilustrátorka Soňa Juríková. Nechybí v ní symboly tradiční české kuchyně (řízek, chlebíček, vepřo knedlo, zákusky...), čeští politici (Masaryk, Havel, Zeman, Babiš...), Jaromír Jágr, Karel Gott, pohádkové postavy jako Krtek, Trautenberk nebo Maková panenka, oblíbené alkoholické i nealkoholické nápoje, ponožky v sandálech, chata nebo červené trenky. Celkem 180 emotikonů, které reflektují české tradice, politiku, kulturu i stereotypy. A nejlepší zpráva nakonec: Nezůstane jen u hezkého nápadu autorky, na zprovoznění těchto emotikonů ve formě aplikace se již pracuje!

Zobrazit příspěvek na Instagramu

🌚 czemoji together 🌚 project of emoticon based on czech culture, traditions and typical behavior. Set of 180 emoticons for the real czech! #czemoji #czechillustrator #illustration #illustrator #visual #graphic #messenger #communication #emoticon #smile #czech #culture #vsvu @vsvu_afad #school #schoolproject #university #art #artstudent #slovakia #czechculture #culture

Příspěvek sdílený Soňa Juríková (@sonja___made),Kvě 30, 2019 v 12:26 PDT